ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Άρση της απαγόρευσης γυναικών στις ταυρομαχίες της Ιαπωνίας- Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν μόνο άνδρες

Άρση της απαγόρευσης γυναικών στις ταυρομαχίες της Ιαπωνίας- Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν μόνο άνδρες Facebook Twitter
0

Οι διοργανωτές των ταυρομαχιών στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι αίρεται η μακροχρόνια απαγόρευση εισόδου γυναικών στο «ιερό» ρινγκ του αθλήματος, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του παραδοσιακού αγωνίσματος για τη γενιά του κινήματος #Metoo.

Η ιαπωνική πάλη σούμο πρόσφατα δέχθηκε επικριτικά πυρά για τους αυστηρούς κανόνες που επιτρέπουν μόνο τη συμμετοχή ανδρών.

Στις ταυρομαχίες «togyu», απαγορευόταν η είσοδος των γυναικών στο ρινγκ, το οποίο καθαρίζεται με τελετουργικό πριν από τους αγώνες με αλάτι και ιαπωνικό σάκε.

Όμως, οι διοργανωτές των ταυρομαχιών την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν σε άρση της απαγόρευσης και επέτρεψαν στην ιδιοκτήτρια ταύρου, Yuki Araki, να οδηγήσει το ζώο στο ρινγκ, στην πόλη Γιαμακόσι, βόρεια του Τόκιο μετά από αγώνα στην έναρξη της φετινής σεζόν.

«Η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μια τάση των καιρών» δήλωσε ο Κατσούσι Σέκι, αξιωματούχος της οργάνωσης ταυρομαχιών στη Γιαμακόσι.

«Με το άνοιγμα του ρινγκ στις γυναίκες, ελπίζουμε ότι αυτή η παραδοσιακή ταυρομαχία θα συνεχιστεί για πολύ καιρό στο μέλλον», δήλωσε ο Σέκι στο AFP.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ