Αρνητικό ρεκόρ στην Κύπρο - Τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης

Αρνητικό ρεκόρ στην Κύπρο - Τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Υγεία το 2018.

Ειδικότερα τα στοιχεία για τη Κύπρο αναφέρουν πως έχει το υψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών, με 21% παχύσαρκα αγόρια και 19% παχύσαρκα κορίτσια, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 13,4% και 9,9%, αντίστοιχα.

Η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στη κατανάλωση αντιβιοτικών στην Κοινότητα με 33 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα, με πρώτη την Ελλάδα (36 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις).

Ακολουθούν η Ρουμανία και η Γαλλία με 30 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα.

Η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών κρατών-μελών της ΕΕ, των οποίων ποσοστό τουλάχιστον 10% του πληθυσμού τους δεν καλύπτεται από υπηρεσίες Υγείας.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση με 17% και ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κρατών της ΕΕ, στις οποίες η κάλυψη εσωνοσοκομειακού κόστους είναι κάτω από το 70%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ανέρχεται στο 93%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Διεθνή / Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Η απόφαση προβλέπει την κινητοποίηση περίπου 800 ανδρών και γυναικών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, σε μία σειρά μέτρων για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας 
LIFO NEWSROOM