No.1

Αργεντινή-Χιλή: Πολύχρωμες διαδηλώσεις κατά των διακρίσεων

Αργεντινή-Χιλή: Πολύχρωμες διαδηλώσεις κατά των διακρίσεων Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο Gay Parade στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, όπως μεταδιδει το euronews.

Από το 2010 η Αργεντινή έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα στον γάμο για άτομα του ιδίου φύλου.

Η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες έφερε το νομοσχέδιο στη Γερουσία, παρά τις αντιδράσεις της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στην Χιλή η ατμόσφαιρα ήταν η παρόμοια και οι δρόμοι του Σαντιάγκο γέμισαν με χρώμα και μουσική.

Αίτημα των διαδηλωτών ήταν η ίση μεταχείριση σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων στην Χιλή είναι ακόμα παράνομος. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Ουρουγουάη και η Βραζιλία.

Δείτε επίσης: 

Πριν από 7 μήνες.

 Αργεντινή: Νονά μωρού ομοφυλόφιλων γονιών έγινε η Χριστίνα Φερνάντες

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM