Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας η LG

Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας η LG Facebook Twitter
0

Η LG Electronics Inc της Νότιας Κορέας τερματίζει το ζημιογόνο τμήμα της κινητής τηλεφωνίας της αφού δεν έχει βρει αγοραστή, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να καταστήσει την εταιρεία ως την πρώτη μεγάλη μάρκα smartphone που αποσύρεται εντελώς από την αγορά.


Η απόφασή της να αποσυρθεί αφήνει ένα μερίδιό της τάξης του 10% στη Βόρεια Αμερική, όπου είναι η Νο. 3 εταιρεία με τον εγχώριο ανταγωνιστή της να έχει το πλεονέκτημα.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η LG έχει στοχεύσει μοντέλα μεσαίας τιμής - αν όχι εξαιρετικά χαμηλής τιμής - και αυτό σημαίνει ότι η Samsung, η οποία έχει περισσότερες σειρές προϊόντων μεσαίας τιμής από την Apple, θα είναι σε θέση να προσελκύσει τους χρήστες της LG», δήλωσε ο Ko Eui- young, αναλυτής της Hi Investment & Securities.

Το τμήμα smartphone της LG σημείωσε απώλειες σχεδόν έξι ετών, συνολικού ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εγκατάλειψη του εξαιρετικά ανταγωνιστικού τομέα θα επέτρεπε στην LG να επικεντρωθεί σε τομείς ανάπτυξης όπως είναι τα ηλεκτρικά εξαρτήματα οχημάτων, συσκευές για έξυπνο σπίτι κ.λπ, ανέφερε σε δήλωση η εταιρεία.

Κατά τις παλαιότερες και «καλύτερες εποχές», η LG βρέθηκε από νωρίς στην αγορά με μια σειρά καινοτομιών στα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέθεταν κάμερες με ευρυγώνιο φακό εξαιρετικής ανάλυσης, ενώ το 2013, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο πίσω μόνο από τη Samsung και την Apple.

Αλλά αργότερα, τα κορυφαία μοντέλα της εμφάνισαν προβλήματα και σε συνδυασμό με τις αργές ενημερώσεις των λογισμικών της, η εταιρεία άρχισε να χάνει έδαφος.

Οι αναλυτές επέκριναν επίσης την εταιρεία για την έλλειψη εμπειρίας στο μάρκετινγκ σε σύγκριση με τους κινέζους αντιπάλους της, όπως αναφέρει το Reuters.

Το τρέχον παγκόσμιο μερίδιο της LG είναι πλέον περίπου στο 2%. Πέρυσι, πούλησε 23 εκατομμύρια τηλέφωνα  έναντι 256 εκατομμυρίων της Samsung, σύμφωνα με τον την ομάδα έρευνας Counterpoint.

Εκτός από τη Βόρεια Αμερική, ωστόσο η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία και στη Λατινική Αμερική, όπου κατατάσσεται ως η Νο. 5 στη λίστα των εταιρειών.

Τη ίδια ώρα, ενώ οι αντίπαλες κινεζικές μάρκες όπως η Oppo, η Vivo και η Xiaomi δεν έχουν μεγάλη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέρει λόγω των δυσμενών διμερών σχέσεων των δύο χωρών, η απουσία της LG αναμένεται να τις ωφελήσει σημαντικά, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Το τμήμα smartphone της LG, το μικρότερο από τα πέντε τμήματα που αντιπροσωπεύει περίπου το 7% των εσόδων, αναμένεται να καταργηθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Οι υπάλληλοι του τμήματος της Νότιας Κορέας, θα μεταφερθούν σε άλλες επιχειρήσεις και θυγατρικές της LG Electronics, ενώ σε εργαζόμενους από άλλες περιοχές, οι αποφάσεις για την απασχόλησή τους θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο. 

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι τους είπαν σε τηλεδιάσκεψη ότι η LG σχεδιάζει να διατηρήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας 4G και 5G, καθώς και το βασικό προσωπικό, και θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογίες επικοινωνίας για 6G.

Δεν έχει ακόμη αποφασίσει ωστόσο, εάν θα εκχωρήσει άδεια για τέτοια πνευματική ιδιοκτησία στο μέλλον, όπως σημείωσαν. Η εταιρεία τόνισε δε, ότι θα παρέχει υποστήριξη υπηρεσιών και ενημερώσεις λογισμικού για τους πελάτες των ήδη υπαρχόντων προϊόντων της, για μια χρονική περίοδο που θα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή.

Τονίζεται ακόμα, ότι μετοχές της LG Electronics  έχουν αυξηθεί περίπου 7% από την ανακοίνωση του Ιανουαρίου ότι «εξετάζει όλες τις επιλογές» για την επιχείρηση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ