Αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο του μυστικού χρηματοκιβωτίου, όπου φυλάσσεται η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου

Αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο του βασιλικού χρηματοκιβωτίου, όπου φυλάσσεται η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου Facebook Twitter
EPA
0

Η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου φυλάσσεται σε ένα μυστικό χρηματοκιβώτιο στο Λονδίνο μαζί με εκείνες 32 ακόμα ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη.

Το χρηματοκιβώτιο - το οποίο τελεί υπό τη φροντίδα του δικαστή του Ανώτατου Δικαστή Sir Andrew McFarlane - περιέχει μια μοναδική συλλογή από βασιλικές διαθήκες που χρονολογούνται από τον Πρίγκιπα Φραγκίσκο του Teck το 1911.

Περιλαμβάνει τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, της αείμνηστης Βασίλισσας Μητέρας, της αδελφής της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του θείου της, του Δούκα του Ουίνδσορ (γνωστός και ως Βασιλιάς Εδουάρδος VIII), ο οποίος παραιτήθηκε από τον βρετανικό θρόνο τον Δεκέμβριο του 1936, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του McFarlane.

Άλλες διαθήκες που φυλάσσονται μέσα στο άκρως απόρρητο χρηματοκιβώτιο, περιλαμβάνουν αυτές του θείου του Φίλιππου, Λόρδου Louis Mountbatten της Βιρμανίας, της βασίλισσας Μαρίας, της συζύγου του βασιλιά Γεωργίου Ε' και της πριγκίπισσας Βεατρίκης. 

«Τώρα είμαι φύλακας ενός χρηματοκιβωτίου στο οποίο υπάρχουν πάνω από τριάντα φάκελοι, καθένας από τους οποίους φέρεται να περιέχει τη σφραγισμένη διαθήκη ενός αποθανόντος μέλους της βασιλικής οικογένειας», δήλωσε ο McFarlane τον Σεπτέμβριο όταν αποκάλυψε την ύπαρξη του βασιλικού χρηματοκιβωτίου κατά τη διάρκεια μιας νομικής μάχη για τη μυστικότητα των τελευταίων επιθυμιών του πρίγκιπα Φιλίππου, μετά τον θάνατό του στις 9 Απριλίου. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρώτος τέτοιος φάκελος φέρει ετικέτα ότι περιέχει τη διαθήκη του πρίγκιπα Φραγκίσκου του Teck», πρόσθεσε.

«Οι πιο πρόσφατες προσθήκες έγιναν το 2002 και είναι, αντίστοιχα, οι διαθήκες της αείμνηστης Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ, της Βασίλισσας Μητέρας και της αείμνηστης Βασιλικής Υψηλότητας της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Κοντέσας του Σνόουντον».

Κατά τη διάρκεια της απόφασής του τον Σεπτέμβριο, ο McFarlane δήλωσε ότι η βασιλική οικογένεια δικαιούται ένα ενισχυμένο επίπεδο ιδιωτικότητας «για να προστατεύει την αξιοπρέπεια και τη θέση του δημόσιου ρόλου του επικεφαλής και άλλων στενών μελών της οικογένειάς της».

Αποφάνθηκε επίσης ότι οι αιτήσεις για την αποσφράγιση των διαθηκών θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο μετά από 90 χρόνια, προσθέτοντας ότι τυχόν αξιώσεις που υποβληθούν πριν από αυτή την ημερομηνία είναι «πολύ πιθανό να αποτύχουν ελλείψει συγκεκριμένης, ατομικής ή ιδιωτικής αιτιολόγησης σχετικά με τη διαχείριση του περιουσία του θανόντος».

«Με λίγα λόγια», πρόσθεσε, «η δημοσίευση της λίστας έχει σκοπό να επιτευχθεί διαφάνεια και τίποτα περισσότερο», διευκρίνισε.

Με πληροφορίες του People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ