Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους - Ποιοι ζητούν εκδίκηση για τη δολοφονία της συντρόφου του

Όσκαρ Πιστόριους: Σε λίγες ώρες αποφυλακίζεται - Ποιοι ζητούν εκδίκηση για τη δολοφονία της Ρίβα Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ελεύθερος θα αφεθεί σε λίγα εικοσιτετράωρα ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ.

Έχοντας εκτίσει ορισμένα χρόνια από την ποινή του, ο Όσκαρ Πιστόριους σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποφυλακιστεί στις 5 Ιανουαρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, την πυροβόλησε τέσσερις φορές ενώ εκείνη ήταν στο μπάνιο του σπιτιού του στην Πρετόρια.  Μετά την αποφυλάκισή του, θα παρακολουθείται από τις αρχές έως ότου λήξει επισήμως η ποινή του όπως όλοι οι άλλοι αποφυλακισμένοι και θα μείνει με τον θείο του στο προάστιο Waterkloof της Πρετόρια.

Οι πληροφορίες μεταδίδουν ότι αν θελήσει να μετακομίσει ή να βρει δουλειά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει πρώτα να ειδοποιήσει τον υπάλληλο της αποφυλάκισής του. Παράλληλα, θα πρέπει να παρακολουθήσει θεραπευτικές συνεδρίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας της δολοφονημένης συντρόφου του.

Σε επιστολή που διαβάστηκε στο συμβούλιο αποφυλάκισης, η μητέρα της Όσκαρ Πιστόριους υποστήριξε ότι δεν ήταν αντίθετη με την αποφυλάκισή του, αλλά αναρωτήθηκε εάν τα «τεράστια ζητήματα θυμού» του αντιμετωπίστηκαν πραγματικά στη φυλακή, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί για την ασφάλεια οποιασδήποτε γυναίκας» που έρχεται τώρα σε επαφή μαζί του.

Ο Όσκαρ Πιστόριους, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της το 2015 και πλέον, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην καθημερινότητα για την ασφάλειά του, καθώς ο υπόκοσμος στην Πρετόρια περιμένει να πάρει εκδίκηση. Ο παραολυμπιονίκης και κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, φοβόταν για τη ζωή του και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Πρόσεχε μέχρι και το φαγητό του, καθώς φοβόταν ότι μπορεί να δηλητηριαστεί και για αυτό το λόγο προτιμούσε τις κονσέρβες.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι αρχές της Νότιας Αφρικής, έχουν πληροφορηθεί πως ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με επιθέσεις εκδίκησης από γκάνγκστερ και πως ο υπόκοσμος της πόλης είναι έτοιμος να εκδικηθεί για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, όλοι οι παραβάτες δικαιούνται να ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους μόλις εκτίσουν το ήμισυ της συνολικής ποινής τους. «Λάβαμε πληροφορίες ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι άξιζε να πληρώσει για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας» σημείωναν χαρακτηριστικά από την αστυνομία σύμφωνα με τη The Sun.

«Η Νότια Αφρική δεν έχει την πολυτέλεια να έχει άλλη βία που να συνδέεται με τον Όσκαρ Πιστόριους και η αστυνομία θα εργαστεί πολύ σκληρά για να διασφαλίσει την ασφάλειά του», τόνισαν.

Όσκαρ Πιστόριους: «Άρχιζε να τρώει φασόλια από κονσέρβα»

«Άρχισε να τρώει φασόλια από κονσέρβα ώστε να είναι σίγουρος ότι το φαγητό του δεν είχε δηλητηριαστεί», ανέφερε πηγή στην Daily Mail, ενώ πληροφορίες για εκδίκηση κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης του. Δύο άντρες που ανήκουν στον υπόκοσμο της Νότιας Αφρικής, εθεάθησαν να τον κοιτάζουν κατάματα στο δικαστήριο. Ο ένας ήταν φίλος της Ρίβα Στίνκαμπ και ήθελε να καταδικαστεί σε ισόβια ο Όσκαρ Πιστόριους.

Το 2016 η αστυνομία ερευνούσε μηνύματα ενός άνδρα που εστάλησαν στον ξάδερφο του Όσκαρ Πιστόριους. Τότε εκπρόσωπος της οικογένειας του είπε ότι απείλησαν τον  Όσκαρ Πιστόριους στη φυλακή όταν η οικογένεια δεν συμφώνησε να πληρώσει χρήματα σε μια απόπειρα εκβιασμού. «Υπήρχαν απειλές ότι θα κανονίσει τον ξυλοδαρμό του Όσκαρ Πιστόριους και τον ομαδικό βιασμό του στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αθλητής είχε κανονίσει να έχει προστασία στη φυλακή, δείχνοντας στους άλλους κρατούμενους ότι ήταν ένας «σκληρός τύπος». Σύμφωνα με πληροφορίες έμπλεκε σε καβγάδες και έγινε φίλος με έναν πολύ επικίνδυνο Τσέχο γκάνγκστερ για να νιώσει πιο ασφαλής, ενώ ξεκίνησε και να καπνίζει για να φανεί σκληρός στα μάτια των άλλων καταδίκων.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM