Απόφαση ορόσημο στη Γερμανία - Ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ντίζελ στις πόλεις

Απόφαση ορόσημο στη Γερμανία - Ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ντίζελ στις πόλεις Facebook Twitter
2

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Γερμανία έκρινε νόμιμη την υπό όρους απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρες ντίζελ στις πόλεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τη λήψη αυτού του εξαιρετικά επίμαχου μέτρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Λειψίας αφορά άμεσα τις πόλεις της Στουτγάρδης και του Ντίσελντορφ, που έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια απαγόρευση.

Στέλνει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα σε εθνικό επίπεδο, καθώς δεκάδες πόλεις ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Aκτιβιστές έχουν κινηθεί νομικά εναντίον πολλών πόλεων υποστηρίζοντας ότι έχουν καθήκον να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση για να προστατεύσουν την υγεία των ανθρώπων.

Η απόφαση θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη χώρα, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες πόλεις να εισαγάγουν απαγορεύσεις.

Περίπου 70 γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μονάχου και της Κολωνίας, σημείωσαν μέση περιεκτικότητα σε διοξείδιο του αζώτου πάνω από τα όρια της ΕΕ το 2017, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (UBA).

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη απαντήσει στην απόφαση, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί από το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Λειψία, αλλά είχε εκφράσει την αντίθεση της αρχικά.

Στα επιχειρήματα εναντίον της απόφασης είναι ότι η απαγόρευση θα διαταράξει σημαντικά τη ζωή των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ντίζελ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Διεθνή / Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Η έρευνα, που βασίστηκε σε πάνω από 300.000 πηγές δεδομένων, καταγράφει ανησυχητικές τάσεις: οι θάνατοι νέων αυξάνονται, ενώ οι χρόνιες παθήσεις και τα ψυχικά νοσήματα επιδεινώνονται
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα σχετικά με την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα μετά την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στον λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Ιαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Διεθνή / Ίαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή σε βρετανική φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα και υπέκυψε επί τόπου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν θέλουν να απαγορεύσουν την μετακίνηση αυτοκινήτων Diesel μέσα στις πόλεις ας μειώσουν κατά πολύ την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Το ότι ο περισσότερος κόσμος αγοράζει αυτοκίνητα Diesel, τα οποία μάλιστα είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα μοντέλα της βενζίνης, αυτό συμβαίνει, αποκλειστικά και μόνο, επειδή τα χιλιόμετρα μετακίνησης με Diesel, είναι πολλαπλάσια απ΄ότι με την βενζίνη.Και φυσικά, τους αρέσει δεν τους αρέσει, μπορούν δεν μπορούν (ας βρουν τον τρόπο...), το μέτρο να μην ισχύσει αναδρομικά αλλά για όσους πρόκειται να αγοράσουν Diesel από την ψήφιση (αν ψηφιστεί), του νόμου και μετά. Όσοι δηλαδή έχουν αγοράσει και κατέχουν αυτοκίνητα Diesel «του κουτιού», τι θα τα κάνουν;;... ..εκτός και αν εφαρμοστεί ξανά το μέτρο των αποσύρσεων, όμως, όμως, τονίζω, η οικονομική επιχορήγηση της απόσυρσης για αγορά βενζινοκίνητου, να είναι στο 70-90% της έκπτωσης, αναλόγως την ηλικία του ντιζελοκίνητου μοντέλο απόσυρσης...εκτός και αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν νέους τρόπους και νέους νόμους «της κότας με τα χρυσά αυγά»..., ώστε να πουλήσουν και να θησαυρίσουν ακόμη περισσότερο...!