Αντιδράσεις για την ανακαίνιση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο καθώς έχει ξοδέψει ήδη 1.75 εκατ. δολάρια

Αντιδράσεις για την ανακαίνιση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο καθώς έχει ξοδέψει ήδη 1.75 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
0

Λίγο ακριβά στοίχισε η ανακαίνιση που αποφάσισε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ για τα καινούργια έπιπλα, τις επισκευές και τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός Πρόεδρος ξόδεψε μέχρι στιγμής 1,75 εκατ. δολάρια.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC News τα περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την αγορά των καινούργιων επίπλων για το γραφείο διευθυντή, για το οποίο ξοδεύτηκαν 240 χιλιάδες δολάρια για την αφορά ξύλινων επίπλων γραφείου.

Σημαντικά χρηματικά ποσά δαπανήθηκαν επίσης για την αγορά των χαλιών, για τις βάσεις των επίπλων, αλλά και για τις ταπετσαρίες.


Πιθανολογείται ότι ένα μεγάλο μέρος των δαπανών συνδέθηκε με τον λογαριασμό για επισκευές «έκτακτης ανάγκης» και έγιναν όταν ο κ. Τραμπ έλειπε για δύο εβδομάδες σε διακοπές τον περασμένο Αύγουστο.

Οι επισκευές αυτές είχαν αναβληθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και το μοναδικό μεγάλο έξοδο που προέκυψε με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ήταν η υπογραφή σύμβασης ύψους 300 χιλιάδων δολαρίων για την επισκευή των τοίχων των γραφείων.


Οι δαπάνες της κυβέρνησης Τραμπ δεν ξεπερνούν πολύ αυτά που είχαν ξοδευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα για την αναδιαμόρφωση του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δαπανήσει 1,5 εκατ. δολάρια για παρόμοιες εργασίες.

Ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν ο Τραμπ ακολούθησε το παράδειγμα Ομπάμα, ο οποίος είχε καλύψει μέρος των εξόδων με δικά του χρήματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM