Αντιδράσεις για την ανακαίνιση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο καθώς έχει ξοδέψει ήδη 1.75 εκατ. δολάρια

Αντιδράσεις για την ανακαίνιση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο καθώς έχει ξοδέψει ήδη 1.75 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
0

Λίγο ακριβά στοίχισε η ανακαίνιση που αποφάσισε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ για τα καινούργια έπιπλα, τις επισκευές και τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός Πρόεδρος ξόδεψε μέχρι στιγμής 1,75 εκατ. δολάρια.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC News τα περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την αγορά των καινούργιων επίπλων για το γραφείο διευθυντή, για το οποίο ξοδεύτηκαν 240 χιλιάδες δολάρια για την αφορά ξύλινων επίπλων γραφείου.

Σημαντικά χρηματικά ποσά δαπανήθηκαν επίσης για την αγορά των χαλιών, για τις βάσεις των επίπλων, αλλά και για τις ταπετσαρίες.


Πιθανολογείται ότι ένα μεγάλο μέρος των δαπανών συνδέθηκε με τον λογαριασμό για επισκευές «έκτακτης ανάγκης» και έγιναν όταν ο κ. Τραμπ έλειπε για δύο εβδομάδες σε διακοπές τον περασμένο Αύγουστο.

Οι επισκευές αυτές είχαν αναβληθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και το μοναδικό μεγάλο έξοδο που προέκυψε με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ήταν η υπογραφή σύμβασης ύψους 300 χιλιάδων δολαρίων για την επισκευή των τοίχων των γραφείων.


Οι δαπάνες της κυβέρνησης Τραμπ δεν ξεπερνούν πολύ αυτά που είχαν ξοδευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα για την αναδιαμόρφωση του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δαπανήσει 1,5 εκατ. δολάρια για παρόμοιες εργασίες.

Ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν ο Τραμπ ακολούθησε το παράδειγμα Ομπάμα, ο οποίος είχε καλύψει μέρος των εξόδων με δικά του χρήματα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM