Ανοιχτή επιστολή κορυφαίου chef προς τους άντρες συναδέλφους του: Σταματήστε να παρενοχλείτε τα κορίτσια στην κουζίνα

0

Ήταν να μη γίνει η αρχή και να μη ανοίξουν στόματα στη βιομηχανία του θεάματος. Από εκεί και μετά, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, μέρα με τη μέρα, αποκαλύπτεται ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι καθημερινότητα παντού: από τα κινηματογραφικά στούντιο στις επιχειρήσεις, από τον αθλητισμό στην πολιτική και από εκεί στις... κουζίνες. Στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας η συζήτηση άνοιξε από έναν άντρα. Ο λόγος για τον διακεκριμένο chef Tom Colicchio, ο οποίος έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς όλους τους άντρες συναδέλφους του, ζητώντας να σταματήσουν να παρενοχλούν και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τις γυναίκες που εργάζονται και συνεργάζονται μαζί τους στις κουζίνες των εστιατορίων του κόσμου. Η επιστολή προέκυψε στη σκιά τουλάχιστον 25 καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του επίσης διάσημου chef, John Besh, επαναφέροντας τη συζήτηση για την κουλτούρα του βιασμού στις κουζίνες. «Δεν είναι απλά θέμα χαλασμένων αυγών στις κουζίνες. Υπάρχει κάτι χαλασμένο εδώ και το ξέρουμε όλοι», γράφει ο Colicchio, ο οποίος έκανε λόγο για «κακώς εννοούμενη αντρίλα στις ελίτ κουζίνες του πλανήτη». Ακόμη και ο Άντονι Μπουρντέν έχει μπει στη διαδικασία να παραδεχθεί τα όσα λαμβάνουν χώρα μεταξύ των προβεβλημένων σεφ και των γυναικών που εργάζονται υπό την επίβλεψη τους ή και όχι. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Colicchio, «όλοι ιδρώνουμε και σκοτωνόμαστε μέσα στην κουζίνα για να καταφέρουμε, αλλά οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε χωρίς το επιπρόσθετο μαρτύριο της σεξουαλικής παρενόχλησης». Τα στατιστικά τον δικαιώνουν: σε 688 εστιατόρια, ένα 80% των γυναικών chef έχουν να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων. Πλέον, ο Colicchio ζητά από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης να προσέχουν λίγο περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό, για τους σωστούς λόγους και να υποστηρίζουν τα γυναικεία δικαιώματα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM