Άνδρας με τεράστια νεφρά θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσής τους - «Ζυγίζουν περί τα 30 κιλά έκαστο»

Άνδρας με τεράστια νεφρά θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσής τους - «Ζυγίζουν πάνω από 30 κιλά έκαστο» Facebook Twitter
Ο 54χρονος Χιγκς θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης και των δύο νεφρών του
0

Άνδρας από το Γουίνδσορ της νότιας Αγγλίας αναμένεται να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης των δύο νεφρών του τα οποία, λόγω της Πολυκυστικής Νόσου νεφρών (PKD) από την οποία πάσχει, ζυγίζουν πλέον δεκάδες κιλά.

Εξαιτίας της κατάστασής του, ο Γουάρεν Χιγκς έχει υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και ανευρύσματα. 


«Είναι φρικτό, πρόκειται για μια απαίσια ασθένεια» λέει ο ίδιος, προσθέτοντας πως τα νεφρά του είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί να αναπνεύσει κανονικά καθώς «συνθλίβουν τους πνεύμονές μου». 
 

Σύμφωνα με τον 54χρονο, η νεφρική αυτή νόσος προκαλεί την ανάπτυξη κυστών στους νεφρούς - ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ασθένεια προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια. 

Παρότι τα νεφρά του Χιγκς εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, τα όργανα έχουν μεγαλώσει υπερβολικά. «Είναι απαίσιο γιατί δεν μπορώ να κινηθώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα» παραδέχεται. 

Η τελευταία του αξοική έδειξε πως το αριστερό νεφρό ήταν 42 εκατοστά και το δεξί 49 - μέγεθος ρεκόρ στα ιατρικά χρονικά. Οι γιατροί του δεν γνωρίζουν το ακριβές βάρος των νεφρών, ωστόσο υπολογίζουν πως ζυγίζουν πάνω από 30 κιλά έκαστο. 

Άνδρας με τεράστια νεφρά θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσής τους - «Ζυγίζουν περί τα 30 κιλά έκαστο» Facebook Twitter

«Σου κλέβει αργά τη ζωή σου» λέει για την ασθένεια ο Χιγκς, ο οποίος πριν φτάσει σ'αυτό το σημείο, έκανε ποδηλασία και συμμετείχε σε τρίαθλο. 


Η εγχείρηση αφαίρεσης των δύο νεφρών του είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουλίου. «Είναι μεγάλη εγχείρηση. Και πραγματικά επικίνδυνη», λέει. 


Την κύρια εγχείρηση θα διαδεχτεί η διαδικασία της αιμοκάθαρσης αλλά και άλλες τρεις με τέσσερις επεμβάσεις. Ο ίδιος σχεδιάζει να δωρίσει τον έναν του νεφρό στην επιστημονική έρευνα και να πάρει τον δεύτερο σε γυάλινο δοχείο στο σπίτι «ως ενθύμιο». 

Με πληροφορίες από CNN/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ