Αλγερινός, που δεν ήταν γνωστός στις αρχές, ο ύποπτος για την επίθεση κατά στρατιωτών στο Παρίσι

Αλγερινός, που δεν ήταν γνωστός στις αρχές, ο ύποπτος για την επίθεση κατά στρατιωτών στο Παρίσι Facebook Twitter
Φωτογραφία του Χαμού Μπενλατρές που δημοσίευσε η Le Parisien.
0

Ο Αλγερινός, που φέρεται ως ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με νοικιασμένο αυτοκίνητο εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών σε ένα εύπορο προάστιο του Παρισιού, δεν είναι γνωστός στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και δεν έχει ποινικό μητρώο, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αργά χθες εφόδους σε διάφορες διευθύνσεις που συνδέονται με τον 36χρονο ύποπτο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τη σύλληψή του από επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας σε έναν αυτοκινητόδρομο 260 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.


Ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε πέντε σφαίρες κατά τη σύλληψή του, «δεν είναι σε θέση ακόμη να δώσει κατάθεση» στην αστυνομία λόγω της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια ενέργεια «από πρόθεση». Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ξεκίνησε έρευνα.

Η αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters δήλωσε πως ο ύποπτος είναι ο Χαμού Μπενλατρές, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ. Ο Μπενλατρές φέρεται να μην περιλαμβανόταν σε έναν κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με ονόματα προσώπων που συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ, ανέφερε η πηγή.


«Όταν ένας ύποπτος είναι στον κατάλογο, το μαθαίνουμε αμέσως», είπε η πηγή αυτή. «Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε οποιαδήποτε ένδειξη ότι βρίσκεται» [στον κατάλογο].


Ο θείος του Μπενλατρές χαρακτήρισε τον ανιψιό του ως έναν πιστό μουσουλμάνο που προσευχόταν τακτικά και δήλωσε συγκλονισμένος στο άκουσμα ότι είχε σχέση με την επίθεση. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ένα σοκ», είπε ο Μοχάμεντ Μπενλατρές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Η επίθεση είχε στόχο μια ομάδα στρατιωτών που άρχιζαν την πρωινή περιπολία τους στο κέντρο του Λεβαλουά-Περέ, που είναι η έδρα της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας και απέχει μερικά χιλιόμετρα μόλις από την Αψίδα του Θριάμβου και τον Πύργο του Άιφελ. Έξι από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM