Αλγερία: Τουλάχιστον 63 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

Αλγερία: Τουλάχιστον 63 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών Facebook Twitter
EPA
0

Στους 63 ανέρχονται οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, στο περιθώριο των διαδηλώσεων στην Αλγερία.

Οι 56 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι 7 διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης σε 45 συλλήψεις. Οι πέντε από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να μπουν στο πολυτελές ξενοδοχείο El Djazair, που βρίσκεται στη λεωφόρο την οποία ακολουθούσαν οι διαδηλωτές για να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι κάποιοι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο και ότι βανδάλισαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του.

Στον δρόμο, κοντά στο ξενοδοχείο, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ένα υποκατάστημα τράπεζας και ένα αυτοκίνητο πυρπολύθηκαν, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλύσουν τις ομάδες των νεαρών, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης αργά το απόγευμα στην Πλατεία 1ης Μαΐου, στο κέντρο της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM