Αλγερία: Τουλάχιστον 63 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

Αλγερία: Τουλάχιστον 63 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών Facebook Twitter
EPA
0

Στους 63 ανέρχονται οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, στο περιθώριο των διαδηλώσεων στην Αλγερία.

Οι 56 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι 7 διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης σε 45 συλλήψεις. Οι πέντε από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να μπουν στο πολυτελές ξενοδοχείο El Djazair, που βρίσκεται στη λεωφόρο την οποία ακολουθούσαν οι διαδηλωτές για να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι κάποιοι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο και ότι βανδάλισαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του.

Στον δρόμο, κοντά στο ξενοδοχείο, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ένα υποκατάστημα τράπεζας και ένα αυτοκίνητο πυρπολύθηκαν, όπως διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλύσουν τις ομάδες των νεαρών, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης αργά το απόγευμα στην Πλατεία 1ης Μαΐου, στο κέντρο της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM