Αλεξέι Ναβάλνι: Μεταφέρεται στη Γερμανία, με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος

Αλεξέι Ναβάλνι: Μεταφέρεται στη Γερμανία, με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Facebook Twitter
0

Το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει τον Αλεξέι Ναβάλνι στη Γερμανία απογειώθηκε από το Ομσκ της Ρωσίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σε σοβαρή κατάσταση- σε κώμα- και μεταφέρεται στο Βερολίνο προκειμένου να νοσηλευτεί εκεί. Το περιβάλλον του πιστεύει ότι ο 44χρονος δηλητηριάστηκε, πιθανότατα με ουσία που τοποθετήθηκε στο τσάι του, ενώ ταξίδευε αεροπορικώς προς τη Μόσχα.

Την Παρασκευή εξελίχθηκε σε «θρίλερ» το ζήτημα της διακομιδής του Ναβάλνι στη Γερμανία. Αυτό ζητούσε το περιβάλλον του και η σύζυγός του, Γούλια Ναβάλναγια, έστειλε επιστολή με το σχετικό αίτημα στον Πούτιν.

Όμως, οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ομσκ, όπου νοσηλευόταν ο 44χρονος, μιλούσαν για παρακινδυνευμένη κίνηση και απέρριπταν τη μεταφορά του σε αυτή τη φάση. Μάλιστα, αρχικά υποστήριξαν δημόσια ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι Γερμανοί γιατροί, που πήγαν στη Σιβηρία με αεροσκάφος που ναύλωσε ΜΚΟ, προκειμένου να γίνει η διακομιδή.

Αλεξέι Ναβάλνι: Μεταφέρεται στη Γερμανία, με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Facebook Twitter
Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται στη Γερμανία με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος (Πηγή φωτό EPA)

Τόσο η ΜΚΟ όσο και η εκπρόσωπος του Ναβάλνι διέψευσαν τους Ρώσους γιατρούς, τονίζοντας πως οι Γερμανοί συνάδελφοί τους έκριναν ότι είναι εφικτό να μεταφερθεί ο 44χρονος πολιτικός στο Βερολίνο προκειμένου να νοσηλευτεί.

Τελικά, το βράδυ της Παρασκευής οι Ρώσοι γιατροί ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν αντίρρηση στη διακομιδή, καθώς πλέον η κατάσταση του ασθενούς έχει σταθεροποιηθεί. Στο μεταξύ, μυστήριο παραμένει το πώς κατέληξε ο Ναβάλνι στην εντατική, σε σοβαρή κατάσταση.

Από το νοσοκομείο του Ομσκ δήλωναν ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο δηλητήριο στον οργανισμό του 44χρονου, ενώ ο αρχίατρος δήλωσε ότι ο Ναβάλνι πάσχει από μεταβολική νόσο που προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στα χέρια και τα μαλλιά του ασθενούς εντοπίστηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ