Αλεξέι Ναβάλνι: Οι Ρώσοι γιατροί επιτρέπουν τη μεταφορά του στη Γερμανία

Αλεξέι Ναβάλνι: Οι Ρώσοι γιατροί επιτρέπουν τη μεταφορά του στη Γερμανία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Ρωσίας στο οποίο νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι επιτρέπουν πλέον τη μεταφορά του στο εξωτερικό.

Ο 44χρονος σφοδρότερος επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε κώμα, σε νοσοκομείο του Ομσκ, στη Σιβηρία. Οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι δηλητηριάστηκε με ουσία που έριξαν στο τσάι του. Σύμφωνα με τους Ρώσους γιατρούς, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιο δηλητήριο στον οργανισμό του, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας στα μαλλιά και τα χέρια του.

Η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, με επιστολή της προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζητούσε από τον Ρώσο πρόεδρο να επιτρέψει τη μεταφορά του 44χρονου στη Γερμανία, για νοσηλεία.

Όμως, το μεσημέρι της Παρασκευής οι γιατροί του νοσοκομείου του Ομσκ δήλωναν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, κάνοντας λόγο για παρακινδυνευμένη κίνηση, επειδή η κατάσταση του Ναβάλνι δεν είναι σταθερή. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι Γερμανοί γιατροί που έφτασαν στο Ομσκ με αεροσκάφος που ναύλωσε ΜΚΟ, για τη μεταφορά του Ναβάλνι. Όμως, η ΜΚΟ και η εκπρόσωπος του 44χρονου διέψευσαν τους Ρώσους, τονίζοντας ότι ο Ναβάλνι μπορεί να μεταφερθεί άμεσα και με ασφάλεια.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Αυτό δεν θα γίνει τώρα αμέσως, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας«, δήλωσε τελικά, ο αναπληρωτής αρχίατρος του νοσοκομείου του Ομσκ, Ανατόλι Καλινίτσενκο. Σημείωσε μάλιστα ότι η κατάσταση του Ναβάλνι έχει πλέον σταθεροποιηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS, Reuters

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ