Αλαμπάμα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων 16χρονης- 4 νεκροί και 20 τραυματίες

Αλαμπάμα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων στην Αλαμπάμα- 4 νεκροί και 20 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στην Αλαμπάμα όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα πάρτι για τα γενέθλια μιας έφηβης στην πόλη Ντέιντεβιλ.

«Η ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, με τραγικό τρόπο», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας, ο Τζέρεμι Μπάκετ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν ο ύποπτος έχει συλληφθεί ούτε έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την ένοπλη επίθεση στην Αλαμπάμα.

Αρκέστηκε να πει ότι επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες ώρες. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της τραγωδίας και το κίνητρο του δράση. Οι αρχές πιστεύουν ότι είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WRBL.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια αίθουσα χορού στο κέντρο της πόλης, όπου μια έφηβη γιόρταζε τα 16α γενέθλιά της, ανέφερε η εφημερίδα Montgomery Advertiser.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 10:30 μ.μ. τοπική ώρα του Σαββάτου (6:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας την οποία επικαλείται το ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό WRBL. Το FBI, το Γραφείο των ΗΠΑ για το Αλκοόλ, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά και το γραφείο του εισαγγελέα ανταποκρίθηκαν επίσης στο περιστατικό και συνδράμουν την έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο αδελφός της, μαθητής λυκείου, είναι μεταξύ των νεκρών, είπε η γιαγιά των παιδιών. Ο νεαρός δεν είχε ποινικό μητρώο και «ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη», πρόσθεσε η γιαγιά του.

«Καμία πόλη δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοιες τραγωδίες», σχολίασε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιντεβιλ, Τζόναθαν Φλόιντ.

Το Ντέιντεβιλ είναι μια κοινότητα 3.000 κατοίκων στα βορειοανατολικά του Μοντγκόμερι, της πολιτειακής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό και παρακολουθεί την κατάσταση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα το Σάββατο, σε άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ένα πάρκο, στο Λούιβιλ του Κεντάκι. Στην ίδια πόλη, την περασμένη εβδομάδα, ένας νεαρός άνοιξε πυρ μέσα στην τράπεζα όπου εργαζόταν, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter το πρωί της Κυριακής πως «ενημερώνεται συνεχώς» από την υπηρεσία επιβολής του νόμου.

«Σήμερα το πρωί, πενθώ με τους ανθρώπους του Ντέιντεβιλ και τους συμπολίτες μου στην Αλαμπάμα» έγραψε στην ανάρτησή της. «Το έγκλημα βίας ΔΕΝ έχει θέση στην πολιτεία μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM