Ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης λόγω της Covid-19

Ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης λόγω της Covid-19 Facebook Twitter
0

Το πιο γνωστό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κίνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, ακυρώθηκε επίσημα για φέτος.

Η απόφαση οριστικής ακύρωσης του Φεστιβάλ είναι ένδειξη των συνεχιζόμενων δυσκολιών κάτω από τις οποίες η κινηματογραφική βιομηχανία λειτουργεί επί του παρόντος στην Κίνα λόγω της κρίσης με την Covid-19.

«Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ότι το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης που είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2022 θα αναβληθεί για το επόμενο έτος» ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας και ειλικρινή συγγνώμη σε ανθρώπους απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που ενδιαφέρονται και υποστηρίζουν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης. Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα προγραμματίσουμε και θα πραγματοποιήσουμε συναφές Φεστιβάλ και θεματικές εκδηλώσεις το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους για να μοιραστούμε την ευχάριστη εμπειρία που φέρνουν η κινηματογραφική τέχνη και οι κινηματογραφικές δραστηριότητες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από την εμφάνιση της παραλλαγής δέλτα της Covid-19, η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και η οικονομική της πρωτεύουσα, εισήλθε σε σκληρό και δραματικό lockdown που ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Η πόλη επετράπη επίσημα να ανοίξει ξανά μόνο την 1η Ιουνίου 2022, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να ξεχυθούν στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αλλά οι κινηματογράφοι δεν ήταν μέρος του πρώτου κύματος επαναλειτουργίας και οι υγειονομικές αρχές της πόλης ανέφεραν αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων από την επαναδραστηριοποίηση τομέων την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 6.6.2022

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ