Ακτή Ελεφαντοστού: Πατέρας νάρκωνε και βίαζε τα πέντε ανήλικα παιδιά του - Ο ρόλος του θείου τους

Ακτή Ελεφαντοστού: Πατέρας νάρκωνε και βίαζε τα πέντε ανήλικα παιδιά του - Ο ρόλος του θείου τους Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Ένας άνδρας από την Ακτή Ελεφαντοστού κατηγορείται για το βιασμό των πέντε παιδιών του, ηλικίας από 3 μέχρι 13 ετών, τα οποία νάρκωνε δίνοντάς τους ecstasy, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Ο αδελφός του και θείος των παιδιών κατηγορείται επίσης για «χορήγηση ουσίας, επιβλαβούς για την υγεία και βιασμό από συγγενικό πρόσωπο», ανέφερε ο εισαγγελέας του Αμπιτζάν, Ρισάρ Αντού.

Τη φρικιαστική υπόθεση αποκάλυψε η μητέρα των παιδιών, τεσσάρων αγοριών και ενός κοριτσιού ηλικίας 3, 5, 8, 11 και 13 ετών. Τα παιδιά επιβεβαίωσαν ότι είχαν δεχτεί σεξουαλικές επιθέσεις από τον πατέρα και τον θείο τους. Η μητέρα κατήγγειλε στις αρχές ότι διαπίστωσε πως ο σύζυγός της βίαζε κατ’ επανάληψη τα ανήλικα παιδιά τους αφού φρόντιζε προηγουμένως να τους δίνει ναρκωτικές ουσίες, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον Αντού, ένα ιατρικό πιστοποιητικό που εκδόθηκε από έναν γυναικολόγο αναφέρει ότι βρέθηκαν ενδείξεις σεξουαλικής βίας στα παιδιά. Σε ένα ντουλάπι που χρησιμοποιούσε ο πατέρας τους εντοπίστηκαν ναρκωτικά. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από κάποιον πλανόδιο που του είπε ότι επρόκειτο για αφροδισιακό.

Οι δύο άνδρες έχουν προφυλακιστεί και, εφόσον κριθούν ένοχοι, μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε ισόβια κάθειρξη.

Η σύλληψή τους έγινε μία εβδομάδα μετά τον αποτροπιασμό που προκάλεσε στη χώρα μια τηλεοπτική εκπομπή που υποτίθεται ότι «καταδίκαζε» τον βιασμό. Ο παρουσιαστής Ιβ ντε Μπελά προσκάλεσε στην εκπομπή του, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NCI, έναν πρώην βιαστή και του ζήτησε να εξηγήσει πώς κακοποιούσε τα θύματά του, υπό τα πειράγματα του κοινού.

Η εκπομπή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επωνύμων, ανωνύμων και θυμάτων βιασμού, που ζήτησαν να επιβληθούν κυρώσεις στον παρουσιαστή και το κανάλι.

Ο Ιβ ντε Μπελά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για «απολογία του βιασμού» και «προσβολή δημοσίας αιδούς» ενώ ο προσκεκλημένος του καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, χωρίς αναστολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM