Ακάρ: Ζητά την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών

Ακάρ: Ζητά την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών Facebook Twitter
Ο Χουλουσί Ακάρ ζητά να αποστρατιωτικοποιηθούν 16 ελληνικά νησιά.
3

Σε άλλη μία πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα προχώρησε η Τουρκία δια στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζήτησε την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, «η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 αποστρατιωτικοποιημένα νησιά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Όπως αναφέρει ο Τούρκος υπουργός, «η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες και να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν πάγιες τουρκικές απόψεις στις οποίες επανέρχονται κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι.

Τσαβούσογλου: Η Ε.Ε. να ενεργεί ως «έντιμος μεσολαβητής»

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μεσολαβεί δίκαια και αντικειμενικά στη συνεχιζόμενη διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, που αφορά την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο, αντί να λαμβάνει απλώς αποφάσεις που στοχοθετούν την Άγκυρα, δήλωσε στο Sputnik ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίζει έναν ισορροπημένο και αντικειμενικό ρόλο στα ζητήματα. Χάριν της αλληλεγγύης, η ΕΕ είναι σε θέση να υποστηρίζει μόνο τα κράτη μέλη της. Όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Αντί να κάνουν δηλώσεις ή να λαμβάνουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, θα πρέπει να βρούν τον τρόπο για να διευθετήσουν αυτό το πρόβλημα και μπορούν να είναι έντιμοι μεσολαβητές», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος υπουργός κατηγόρησε την ΕΕ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά και υποκρισία» στη διαχείριση της κατάστασης και πρόσθεσε πως η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι η κατάσταση θα πρέπει να διδάξει την ΕΕ «πώς να μοιράζεται» και να συνεργάζεται, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία παραμένει ανοικτή για διάλογο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM