Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις - Μπορούμε να πεθάνουμε για τα δικαιώματά μας

Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις - Μπορούμε να πεθάνουμε για τα δικαιώματά μας Facebook Twitter
EPA
0

H Τουρκία θα συνεχίσει τόσο τις σεισμικές έρευνες όσο και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ «στοχεύοντας» και το Καστελλόριζο.

«Η Τουρκία με τα σεισμογραφικά μας σκάφη και με τα γεωτρύπανά μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει τις τεχνικές και επιστημονικές της δραστηριότητες στη δική μας θαλάσσια περιοχή ευθύνης όπως και στις περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από την "ΤΔΒΚ" και με τη συνοδεία των δυνάμεων της Αεροπορίας μας όπως και του Ναυτικού μας» δήλωσε ο Ακάρ ισχυριζόμενος πως η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις σε βάρος των δικαιωμάτων «κανενός». 

«Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να πεθάνουμε, να γίνουμε βετεράνοι όμως δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο».

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η Τουρκία είναι ισχυρή και για τον λόγο αυτό έχει ζητά διάλογο δίχως προϋποθέσεις, κατηγορώντας την Ελλάδα πως θέλει να αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις διερευνητικές επαφές, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τις συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, τις οποίες κάλεσε ο γενικός γραμματέας. Όμως δυστυχώς έμεινε στον αέρα το χέρι που είχαμε δώσει για την ειρήνη και την επίλυση τον θεμάτων, στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε δίχως προϋποθέσεις όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, διότι είμαστε ισχυροί, διότι έχουμε δίκιο».

Ο Ακάρ υποστήριξε πως στόχος της Ελλάδας είναι να «εγκλωβίσει την Τουρκία στις ακτές της».

«Για το Καστελλόριζο, το οποίο απέχει μόλις 1950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές και έχει έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων διεκδικεί θαλάσσια έκταση 40.000 τετρ. χιλιομέτρων. Η Ελλάδα, αντί να συζητήσει με την Τουρκία για να βρει πολιτική λύση προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εναντίον μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ