Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί»

Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί» Facebook Twitter
0

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατική πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων κατά 12 ναυτικά μίλια.

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο Συμπόσιο για το Αιγαίο που οργάνωσε πανεπιστήμιο στη Σμύρνη επεσήμανε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τον γείτονά του και σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα.


 
«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το πλάτος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί προς την Ελλάδα βάσει συμφωνιών και προβλήματα, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ, προκλητικές απόπειρες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες και πρακτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε αυτές τις διαφορές προστίθενται επίσης και προβλήματα που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση και τη δράση της FRONTEX» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Sigmalive.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προειδοποίησε πως «κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί», ανέφερε.


 
Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βρει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και την ψυχραιμία, καθώς και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά «δυστυχώς, οι Έλληνες συνομιλητές μας επιμένουν να προβαίνουν σε κάθε είδους επιθετικές ενέργειες και ρητορικές που συχνά κλιμακώνουν τις εντάσεις προκειμένου να εκμηδενίσουν αυτές οι προσπάθειες».

Αναφερόμενος στη βούληση της Ελλάδας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ο Ακάρ είπε:


 
«Εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, μόνο το ένα πέμπτο του Αιγαίου θα παραμείνει ως ανοικτή θαλάσσια περιοχή και περίπου τα δύο τρίτα αυτής θα γίνουν ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μία ελληνική λίμνη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι σχεδόν αδύνατο για το πολεμικό μας ναυτικό να φτάσει στη Μεσόγειο μέσω διεθνών υδάτων. Η Τουρκία θα υποστεί σημαντικές απώλειες όσον αφορά τη ναυτιλία, την ασφάλεια και τους πόρους στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, ακόμη και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να παίρνουν άδεια από την Ελλάδα για να περάσουν από το Αιγαίο. Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το δεχτεί ποτέ αυτό».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ