Άγκυρα: Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. παραιτήθηκε γιατί δεν σεβάστηκε τις αξίες μας

Άγκυρα: Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. παραιτήθηκε γιατί δεν σεβάστηκε τις αξίες μας Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, ο Χάνσγιεργκ Χάμπερ, παραβίασε τους βασικούς κανόνες της διπλωματίας, επιδεικνύοντας ασέβεια απέναντι στις τουρκικές αξίες και τον πρόεδρο της χώρας, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

"Υπάρχουν δύο κανόνες που οφείλει να γνωρίζει κάθε διπλωμάτης. Ο πρώτος είναι ο σεβασμός απέναντι στις αξίες της χώρας, ο δεύτερος είναι ο σεβασμός για τον πρόεδρο αυτής της χώρας. Ο πρεσβευτής (της ΕΕ) παραβίασε αυτούς τους βασικούς κανόνες", είπε ο Τσελίκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

Ένας αξιωματούχος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο Χάμπερ υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που οδήγησαν τον διπλωμάτη στην απόφαση αυτή.

Ο Χάμπερ είχε επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Τουρκία τη συμφωνία ορόσημο που υπέγραψε με την ΕΕ για τη μετανάστευση, ενώ τον περασμένο μήνα είχε κληθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει διευκρινίσεις για τα σχόλιά του αυτά.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται λίγο μετά την άρνηση της εκπροσώπου της Κομισιόν να δώσει μια απάντηση για αυτή την ξαφνική παραίτηση του αξιωματούχου της Ε.Ε..

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ