Το ανελέητο bullying που δεχόταν για την σεξουαλικότητά του ήταν εκείνο που οδήγησε τον 12χρονο Ρίλεϊ Χάντλεϊ να βάλει τέλος στη ζωή του, κατέληξε έρευνα για τον θάνατό του. 

 

Ο νεαρός μαθητής από το Ντέβον της Αγγλίας, που δεχόταν ασταμάτητο bullying για την σεξουαλικότητά του, αυτοκτόνησε το 2019. 

 

Ο Ρίλεϊ Χάντλεϊ άρχισε να δέχεται εκφοβισμό όταν πήγε στο γυμνάσιο, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με την μητέρα του να κάνει λόγο για ένα «ευγενικό και τρυφερό παιδί», που δυσκολευόταν να βρίσκεται σε μεγάλες ομάδες. 

 

Τους μήνες πριν την αυτοκτονία του, άρχισε να εξερευνά την σεξουαλικότητά του και εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του πως του αρέσουν τα αγόρια.

 

Αν και η Άλισον Χολμς στήριξε τον γιο της, εκείνος άρχισε να παλεύει με το άγχος και έχασε τον ύπνο του. «Επειδή ήταν ακόμη μικρός, δεν το θεώρησα μεγάλο πρόβλημα», λέει.

 

Ωστόσο πιστεύεται πως η σεξουαλικότητα του Ρίλεϊ τον έκανε στόχο σε «νταήδες», που τον κυνηγούσαν στο πάρκο της περιοχής, τον κλωτσούσαν και τον έσπρωχναν στους διαδρόμους του σχολείου, ενώ σε μια φορά τον κλώτσησαν στο κεφάλι.

 

«Φοβόταν να πάει στο σχολείο ή στο πάρκο για να μην του κάνουν bullying», λέει η μητέρα του, που άρχισε να του κάνει μαθήματα στο σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά τελικά του ζήτησε να επιστρέψει στην τάξη επειδή έπρεπε να δουλέψει. «Έβαλε τα κλάματα. Μιλήσαμε και φάνηκε λίγο καλύτερα», σημειώνει η ίδια. 

 

Το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2019, ο Ρίλεϊ είχε ραντεβού στον γιατρό, όπου ανέφερε το άγχος του αναφορικά με την απιστροφή στο σχολείο. 

 

Την ίδια μέρα, έστειλε μήνυμα στον φίλο του, λέγοντας: «Πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο». Ο φίλος του ρώτησε γιατί, αλλά ο Ρίλεϊ δεν διάβασε ποτέ το μήνυμα, και αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού αργότερα την ίδια μέρα.

 

Η αστυνομία μίλησε με μαθητές του σχολείου, που ανέφεραν ότι οι «νταήδες» έλεγαν στον Ρίλεϊ ότι εύχονταν να ήταν νεκρός, προσθέτοντας πως ο 12χρονος είχε εκφράσει επιθυμία να αυτοτραυματιστεί. 

 

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια, και η σχετική έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο Ρίλεϊ έβαλε τέλος στην ζωή του. 

 

Με πληροφορίες από Pink News