Αφίσα στη Γαλλία έγινε αντικείμενο διαμάχης – Για «κακό χιούμορ» μίλησαν οι δικαστές

Αφίσα στη Γαλλία έγινε αντικείμενο διαμάχης – Για «κακό χιούμορ» μίλησαν οι δικαστές Facebook Twitter
1

Δικαστήριο στη Γαλλία αποφάνθηκε ότι οι αφίσες που δείχνουν μία γυναίκα δεμένη να ουρλιάζει πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες δεν είναι παράνομες.


Οι διαφημιστικές αφίσες πυροδότησαν αντιπαράθεση αλλά και νομική διαμάχη μετά την ανάρτησή τους σε περιοχή της Βόρειας Γαλλίας και συγκεκριμένα στην πόλη Μπεζιέρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στόχος της διαφημιστικής προβολής αυτής ήταν η υποστήριξη της τοπικής καμπάνιας που ήθελε να φέρει τα τρένα μεγάλης ταχύτητας (TGV) στην περιοχή.


Στην εικόνα υπήρχε η λεζάντα «Με το TGV θα υπέφερε λιγότερο»


Οι επικριτές της εν λόγω διαφημιστικής καμπάνιας έκαναν λόγο για συναίνεση στη βία κατά των γυναικών, τόσο λόγω της φωτογραφίας όσο και του μηνύματος, ζητώντας από τον δήμαρχο της περιοχής Robert Ménard το αυτονόητο, να τις αφαιρέσει.


Η διαφημιστική αυτή καμπάνια βγήκε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία μίας γυναίκας, της Emilie Hallouin, όταν ο σύντροφός της την έδεσε στις γραμμές του TGV.


Ωστόσο το δικαστήριο μετά την άρνηση του δημάρχου να κατεβάσει τις αφίσες και τον σάλο που δημιουργήθηκε έκανε λόγο για «κακό χιούμορ» που δεν προάγει ωστόσο τη βία κατά των γυναικών.

Με πληροφορίες από τον Guardian 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια