ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αφγανός ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας έπεσε από Boeing C-17 - Προσπαθούσε να φύγει από την Καμπούλ

Αφγανός ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας πέθανε όταν έπεσε από ένα Boeing C-17 Facebook Twitter
Twitter/FIFPRO
0

Ένας ποδοσφαιριστής της εθνικής Αφγανικής ομάδας σκοτώθηκε όταν έπεσε από αμερικανικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Ariana.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο Zaki Anwari έπεσε από ένα Boeing C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ότι ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αθλητισμού. Πλήθος ανθρώπων που επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα, έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν ξανά στην εξουσία την Κυριακή. Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε κινούμενο αεροπλάνο.

Σε βίντεο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, που έχουν κυκλοφορήσει, φαίνονται άνθρωποι να γαντζώνονται ακόμα και στις ρόδες αεροσκάφους ή να πέφτουν από ύψος, μετά την απογείωσή του. Πριν από λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στη ρόδας αμερικανικού αεροσκάφους.

Τα συλλυπητήριά για τον θάνατο του 19χρονου εξέφρασαν με ανάρτησή τους στο Twitter και οι ιθύνοντες της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, FIFPro.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ