40ΕλλάδαΕΕ - «Μεγαλώσαμε Μαζί»: Από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ως την Ευρωπαϊκή Ένωση

#40ΕλλάδαΕΕ: "Μεγαλώσαμε Μαζί": Από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ως την Ευρωπαϊκή Ένωση Facebook Twitter
0

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δημιούργησε σειρά βίντεο με μαρτυρίες Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Ο τίτλος του «#40ΕλλάδαΕΕ - Πιο δυνατοί μαζί». Στο έκτο επεισόδιο, που προβάλλεται ενόψει της Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Μαρία Σπυράκη κάνουν αναδρομή σε πολιτικά ορόσημα της 40χρονης αυτής πορείας.

Συζητούν πώς βίωσαν οι ίδιοι την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και επισημαίνουν πόσα σημαντικά οφέλη έχει προσφέρει σε όλες τις γενιές η συμμετοχή αυτή. 

#40ΕλλάδαΕΕ: "Τι είναι πραγματικά η Ένωση;" οι απαντήσεις κάθε Πέμπτη στο κανάλι του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο YouTube για ένα νέο επεισόδιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ