Ισλαμιστές στη Νιγηρία πάντρεψαν 1.111 ζευγάρια σε μια τελετή

Ισλαμιστές στη Νιγηρία πάντρεψαν 1.111 ζευγάρια σε μια τελετή Facebook Twitter
0

Οι Ισλαμιστικές θρησκευτικές αρχές της Νιγηρίας πάντρεψαν σε μια μεγάλη, ανοιχτή τελετή ούτε λίγο ούτε πολύ 1.111 ζευγάρια. Η δράση αυτή στοχεύει στην εδραίωση της θρησκευτικές πίστης στους κατοίκους της χώρας και τη μείωση των διαζυγίων και της τεκνοποιίας εκτός γάμου στην κυρίως μουσουλμανική Βόρεια Νιγηρία.

Η τελετή της Τετάρτης που διεξήχθη στην πόλη Kano, είναι η τελευταία δράση του συμβουλίου Hisbah, υπεύθυνου για τη τήρηση του νόμου της Σαρίας. Χιλιάδες έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες για απρεπή ρούχα, πώληση αλκοόλ, πορνεία και "ανήθικης μίξης των φύλων". Σε άλλη δράση, μια μπουλντόζα είχε καταστρέψει 240.000 μπουκάλια με μπίρα.

Στην πόλη Kano έχουν σημειωθεί πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Στην πιο πρόσφατη, τον Ιούλιο, βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε μπαρ που πωλούσαν αλκοόλ στη Χριστιανική περιοχή της πόλης, σκότωσαν 24 ανθρώπους. Από τότε απαγορεύθηκε η πώληση αλκοολούχων ποτών. Πέρυσι ένας ιμάμης που εναντιώνονταν στον εξτρεμισμό έγινε ο στόχος επίθεσης που άφησε νεκρούς τον οδηγό του και τρεις σωματοφύλακες. Εννέα γυναίκες που συμμετείχαν σε εκδήλωση προώθησης του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. 

Οι μαζικοί γάμοι έδωσαν και μια λύση σε πολλούς νεαρούς μουσουλμάνους που δεν διαθέτουν τα χρήματα για την τελετή. Οι γαμπροί που παντρεύτηκαν στην τελετή δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο χωρίς την άδεια του συμβουλίου και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο 313 δολαρίων. Η τοπική κυβέρνηση έδωσε 65 δολάρια σε κάθε νύφη και κάποια σκεύη για το σπίτι. Δόθηκαν επίσης επίσημα ρούχα για την τελετή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM