Βέμπερ: Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει τον Πούτιν για τη σύλληψη Ναβάλνι, χτυπώντας εκεί που «πονάει»

Βέμπερ: Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει τον Πούτιν για τη σύλληψη Ναβάλνι, χτυπώντας εκεί που «πονάει» Facebook Twitter
Χιλιάδες συλλήψεις στις χθεσινές διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στη Ρωσία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και των χιλιάδων υποστηρικτών του, δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Χθες η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας, με αίτημα την αποφυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Είναι απαράδεκτο ότι η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δεν επιτρέπεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών να το αποφύγουν αυτό για μία ακόμη φορά και να περιοριστούν σε γενικές εκκλήσεις. Η ΕΕ πρέπει να χτυπήσει εκεί που πραγματικά πονάει το σύστημα Πούτιν. Και αυτό είναι τα χρήματα», πρόσθεσε ο Βέμπερ, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να κόψει τις συναλλαγές χρημάτων από τον κλειστό κύκλο του Πούτιν.

Επιπλέον, μια απειλή για τον τερματισμό του αγωγού Nord Stream 2- που έχει στόχο τον διπλασιασμό της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία- πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, τόνισε ο Βέμπερ.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο όταν ρωτήθηκε από το Reuters αν το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μετά τη σύλληψη του Ναβάλνι.

Την Πέμπτη οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο καλούν την ΕΕ να μπλοκάρει την ολοκλήρωση του Nord Stream 2, ως απάντηση στη σύλληψη του Ναβάλνι. Την ίδια ημέρα η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η θέση της για τον αγωγό δεν έχει αλλάξει, παρά την υπόθεση του 44χρονου επικριτική του Κρεμλίνου.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ καταδίκασαν τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι ρωσικές αρχές τις διαδηλώσεις του Σαββάτου, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ της επιβολής κυρώσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM