Χονγκ Κονγκ: Πρώτο lockdown για την πανδημία- Εντολή σε 10.000 κατοίκους να μείνουν σπίτι

Χονγκ Κονγκ: Πρώτο lockdown για την πανδημία- Εντολή σε 10.000 κατοίκους να μείνουν σπίτι Facebook Twitter
Lockdown σε περιοχή του Χονγκ Κονγκ, τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους (Πηγή φωτό EPA)
0

Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, στο πρώτο lockdown που επιβάλλεται εκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αρχές πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την έξαρση του κορωνοϊού σε μία από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες περιοχές του Χονγκ Κονγκ. Τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι περίπου 10.000 άνθρωποι που ζουν σε συγκροτήματα κατοικιών στη χερσόνησο Κοουλούν απαγορεύεται να βγουν από τα διαμερίσματά τους αν δεν διαθέτουν αρνητικό τεστ.

Αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν τεστ σε όλους όσοι ζουν στη συγκεκριμένη ζώνη εντός 48 ωρών προκειμένου «να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών κρουσμάτων στην περιοχή».

«Οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν μέσα μέχρι να πάρουν τα αποτελέσματα του τεστ τους, για να αποφευχθεί η μετάδοση», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Σοφία Τσαν. Παράλληλα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, όποιος βρέθηκε στη συγκεκριμένη ζώνη για περισσότερες από δύο ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες επίσης θα υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού σήμερα.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν από τις πρώτες περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό εκτός της κεντρικής Κίνας. Έχει κρατήσει τα κρούσματα κάτω από 10.000 και έχει καταγράψει 170 θανάτους, επιβάλλοντας αποτελεσματικά μέτρα. Όμως, τους τελευταίους δύο μήνες πλήττεται από νέο κύμα και έχουν καταγραφεί πάνω από 4.300 μολύνσεις. Οι εξάρσεις εντοπίζονται κυρίως στις γειτονιές χαμηλού εισοδήματος.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν τα υποχρεωτικά τεστ σε περίπου 70 από τα 150 συγκροτήματα κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή που μπήκε τώρα σε lockdown. Τελικά όμως οι αρχές αποφάσισαν ότι θα υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι σε τεστ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ