New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα συνεργαστεί στο μέλλον με τον Τραμπ, ούτε με τις εταιρείες του

New York Times: Η Deutsche Bank δεν θα συνεργαστεί στο μέλλον με τον Τραμπ, ούτε με τις εταιρείες του Facebook Twitter
EPA
0

Η Deutsche Bank δεν θα κάνει στο μέλλον δουλειές με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τις εταιρείες του, μετά την έφοδο υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αναφέρουν σήμερα οι New York Times.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του Τραμπ, με περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια εκκρεμούντα δάνεια για τον Trump Organization, τον όμιλο-ομπρέλα του προέδρου τον οποίο αυτή τη στιγμή επιβλέπουν οι δύο γιοί του, σύμφωνα με τη δήλωση του Τραμπ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020 προς το αμερικανικό Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση αυτή, την οποία δημοσιοποιούν οι New York Times επικαλούμενοι ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην τράπεζα, γίνεται ενώ η Signature Bank, όπου ο Τραμπ έχει λογαριασμούς, σύμφωνα με τη δήλωσή του στο Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Η παραίτηση του προέδρου είναι προς το συμφέρον του έθνους μας και του αμερικανικού λαού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Signature Bank. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το δημοσίευμα των NYT.

O Trump Organization δεν απάντησε αμέσως στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αίτημα για σχολιασμό που εστάλη πέραν των εργασίμων ωρών, ενώ το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε τηλεφώνημα.

Η Κριστιάνα Ράιλι, η επικεφαλής των επιχειρήσεων της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα, με καταχώρισή της στο LinkedIn, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν για να διασφαλίσουμε ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», έγραψε.

Το Reuters είχε μεταδώσει τον Νοέμβριο την πληροφορία ότι η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για να βάλει τέλος στη σχέση της με το Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές, καθώς έχει απαυδήσει με την αρνητική δημοσιότητα που προκαλεί η σχέση αυτή.

Τα δάνεια του Τραμπ από την Deutsche Bank είναι για ένα γήπεδο γκολφ στο Μαϊάμι και για ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Ο πρόεδρος δέχθηκε αυτή την εβδομάδα ένα ακόμη πλήγμα καθώς τόσο η PGA (Professional Golfers Association) Αμερικής όσο και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν δύο γήπεδα που ανήκουν στον πρόεδρο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Το Twitter και το Facebook έχουν κλείσει τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM