Στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο γεννήθηκε το πρώτο ελεφαντάκι εδώ και 138 χρόνια

Στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο γεννήθηκε το πρώτο ελεφαντάκι εδώ και 138 χρόνια Facebook Twitter
0

Ο ζωολογικός κήπος του Τόκιο, ο παλαιότερος της Ιαπωνίας, υποδέχθηκε το πρώτο ελεφαντάκι που γεννιέται εκεί εδώ και 138 χρόνια και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος.

Το αρσενικό ελεφαντάκι παρουσιάστηκε στον κοινό την Τρίτη για πρώτη φορά μετά τη γέννησή του στις 31 Οκτωβρίου στον Ζωολογικό Κήπο Ουένο του Τόκιο.

Η μητέρα του, Άουθι και ο πατέρας του, Άρτιντ είχαν δοθεί ως δώρο στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη το 2002 για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αΐκο, της μοναχοκόρης του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο.

Στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο γεννήθηκε το πρώτο ελεφαντάκι εδώ και 138 χρόνια Facebook Twitter

Ο Ζωολογικός Κήπος Ουένο, που ιδρύθηκε το 1882, ζήτησε επίσης από το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά για το όνομα που θα δoθεί στο ελεφαντάκι, επιλέγοντας μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων που πρότεινε η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τόκιο.

Οι επιλογές είναι Άρουν, που σημαίνει «αυγή» στα ταϊλανδέζικα, Άτσαντονγκ (ηλιοβασίλεμα) ή Τάουαν (ήλιος). Το όνομα που θα ψηφιστεί θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο γεννήθηκε το πρώτο ελεφαντάκι εδώ και 138 χρόνια Facebook Twitter

Ο χρόνος κατά τον οποίο επιτρέπεται να δει κανείς το ελεφαντάκι και τη μητέρα του, την 22χρονη Άουθι, έχει περιοριστεί μόνον στις δύο ώρες ημερησίως προς το παρόν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να στρεσαριστούν τα ζώα.

Το ελεφαντάκι όταν γεννήθηκε είχε βάρος 120 κιλά και ύψος 100 εκατοστά, αλλά έκτοτε έχει μεγαλώσει αρκετά. Ο πατέρας του, Άρτιντ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών τον Αύγουστο από φυματίωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM