Τραμπ: «Μετακίνησαν ψήφους από εμένα στον Μπάιντεν - Ψήφισαν μέχρι και νεκροί»

Τραμπ: «Μετακίνησαν ψήφους από εμένα στον Μπάιντεν - Ψήφισαν μέχρι και νεκροί» Facebook Twitter
0

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, που μίλησε στο Fox News επαναλαμβάνοντας εκ νέου διάφορες θεωρίες συνομωσίας σχετικά με την νίκη του Τζο Μπάιντεν. 

Η δημοσιογράφος του Fox News άνοιξε την συζήτηση με μια ερώτηση περί εκλογικής απάτης, με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο να επιμένει για ακόμη μια φορά πως «οι εκλογές ήταν στημένες». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε ξανά τις συνολικές ψήφους του Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να πήγε καλύτερα από τον Μπαράκ Ομπάμα στους μαύρους ψηφοφόρους.


«Δεν υπάρχει περίπτωση να συνέβη. Οι εκλογές ήταν απάτη» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «καταστροφή» τις επιστολικές ψήφους, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στα social media και τα μέσα ενημέρωσης. 

«Μετακίνησαν χιλιάδες ψήφους από τον λογαριασμό μου σε εκείνον του Μπάιντεν», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, προσθέτοντας πως «νεκροί έκαναν αιτήσεις για να ψηφίσουν». 


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι μάλλον θα είναι δύσκολο να φέρει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το φέρουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα. «Δεν θα αλλάξω γνώμη σε έξι μήνες», είπε.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM