Πενσιλβάνια: Απορρίφθηκε αγωγή Τραμπ που αμφισβητούσε τη νίκη Μπάιντεν

Πενσιλβάνια: Απορρίφθηκε αγωγή Τραμπ που αμφισβητούσε τη νίκη Μπάιντεν Facebook Twitter
EPA
0

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αγωγή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ που αμφισβητούσε την νίκη Μπάιντεν στην Πενσιλβανία.

Συγκεκριμένα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε χθες Σάββατο μια αγωγή της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επιδίωκε να ακυρώσει εκατομμύρια επιστολικές ψήφους στην Πενσιλβανία.

Έτσι, επέφερε μεγάλο πλήγμα στις απόπειρες του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να ανατρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο δικαστής Μάθιου Μπραν στο Γουίλιαμσπορτ της Πενσιλβανία, χαρακτήρισε «αστήρικτα τα νομικά επιχειρήματα» των εναγόντων, κάνοντας λόγο για «αναπόδεικτες κατηγορίες».

Ο Μπραν πρόσθεσε ότι ο ίδιος «δεν έχει καμία εξουσία να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου κανενός ατόμου, πόσο μάλλον εκατομμυρίων πολιτών».

Ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM