Ο Μακρόν κατηγορεί Ρωσία και Τουρκία ότι τροφοδοτούν το αντιγαλλικό αίσθημα στην Αφρική

Ο Μακρόν κατηγορεί Ρωσία και Τουρκία ότι τροφοδοτούν το αντιγαλλικό αίσθημα στην Αφρική Facebook Twitter
EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τη Ρωσία και την Τουρκία ότι επιδιώκουν να προωθήσουν το αντιγαλλικό αίσθημα στην Αφρική, χρηματοδοτώντας ανθρώπους που καλλιεργούν τη δυσαρέσκεια για τη χώρα του, στα ΜΜΕ.

«Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς για αυτό το θέμα. Πολλοί από εκείνους που μιλούν, φτιάχνουν βίντεο, που υπάρχουν στα γαλλόφωνα Μέσα χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία ή την Τουρκία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο περιοδικό Jeune Afrique, κατηγορώντας τη Μόσχα και την Άγκυρα ότι επιχειρούν να «επωφεληθούν από την μετά-αποικιακή πικρία».

Ακόμη, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Τουρκία συμβάλλει στο να παρερμηνευτούν τα λεγόμενά του. «Όταν αποφάσισα να επιτεθώ στο ακραίο Ισλάμ... τα λόγια μου διαστρεβλώθηκαν. Από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα- σε μεγάλο βαθμό- αλλά επίσης από την Τουρκία, που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει πολύ την κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένης της υποσαχάριας Αφρικής», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Δεν κάνω επίθεση στο Ισλάμ, επιτίθεμαι στην ισλαμική τρομοκρατία», υπογράμμισε ακόμη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Εμανουέλ Μακρόν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με οργανώσεις τζιχαντιστών στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική, όπου είναι ανεπτυγμένη ισχυρή γαλλική στρατιωτική δύναμη. «Δεν μιλάμε με τρομοκράτες. Δίνουμε μάχη», είπε ο ηγέτης της Γαλλίας. Συμπλήρωσε πως το Παρίσι θα μπορούσε να είναι συνομιλητής διαφορετικών πολιτικών και άλλων ομάδων, όχι όμως τρομοκρατών «που συνεχίζουν να σκοτώνουν αμάχους και στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων στρατιωτών».

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ