Το Κονγκό ανακοίνωσε το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα

Το Κονγκό ανακοίνωσε το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της 11ης επιδημίας Έμπολα στην ιστορία της χώρας, από την οποία μολύνθηκαν 130 άνθρωποι και πέθαναν 55.

H επιδημία ξέσπασε τον Ιούνιο σε βορειοδυτική επαρχία της χώρας, λίγο προτού το Κονγκό κηρύξει το τέλος μιας άλλης επιδημίας στα ανατολικά, η οποία ήταν η δεύτερη πλέον θανατηφόρα, με περισσότερους από 2.200 νεκρούς.

«Αυτή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 είμαι χαρούμενος που κηρύσσω το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα στην επαρχία του Ισημερινού», δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

«Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ προς όλους όσοι ακούραστα εντόπισαν κρούσματα, παρείχαν θεραπεία και εμβολίασαν ανθρώπους σε συχνά απομονωμένες κοινότητες κρυμμένες σε πυκνά δάση», έγραψε από την πλευρά της στο Twitter η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική Ματσχιντίσο Μοέτι.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν ξεσπάσει 11 επιδημίες του ιού Έμπολα, ενός ιού που εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Έμπολα το 1976, περισσότερες από διπλάσιες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ