Κορωνοϊός: Πάνω από 50 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει

Κορωνοϊός: Πάνω από 50 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει Facebook Twitter
0

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια μετά από αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε αρκετές χώρες, ενώ περισσότεροι από 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ωστόσο, οι αριθμοί πιστεύεται ότι είναι υψηλότεροι λόγω ανεπαρκών τεστ σε πολλές χώρες. 

Η Ευρώπη, με περισσότερα από 12,5 εκατομμύρια κρούσματα και 305.700 θανάτους, είναι και πάλι στο επίκεντρο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του έτους. Στις ΗΠΑ, με σχεδόν 10 εκατομμύρια κρούσματα, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 125.000 ανά ημέρα επί τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευθεί για μια πολύ πιο επιθετική αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμιζε επανειλημμένα τη βαρύτητά του και εναντιώθηκε σε μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση. Ο Μπάιντεν δήλωσε πως θα ορίσει μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων στην ειδική ομάδα, θέλει περισσότερα τεστ και σκοπεύει να καλέσει κάθε Αμερικανό να φορέσει μάσκα εκτός σπιτιού.

Στην Ευρώπη, η Γαλλία κατέγραψε την Κυριακή 38.619 νέα κρούσματα- πολύ λιγότερα από την αύξηση που σημειώθηκε το Σάββατο με 86.852. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας είπε ότι είχε προβλήματα στη συλλογή δεδομένων και θα υπάρξει διόρθωση τη Δευτέρα. Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 271 θανάτους, φτάνοντας το σύνολο σε 40.439.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο - το οποίο κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη - υπήρχαν 20.572 νέα κρούσματα και 156 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο στους 49.044 θανάτους. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση των νέων λοιμώξεων μπορεί να σταθεροποιείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  αυξήθηκε κατά 13.363 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία στα 671.868 συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Το ίδιο διάστημα 63 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 11.352 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 219 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 5.887 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο Μεξικό έφθασε έτσι τους 95.027 νεκρούς επί συνόλου 967.825 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Όμως στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα — ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους — από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ