Ένας άντρας από το Οχάιο, που πριν χρόνια χωρίστηκε από τα αδέρφια του σε ανάδοχες οικογένειες, αποφάσισε να υιοθετήσει πέντε παιδιά -αφού πρώτα τα ένωσε- για να μην χωριστούν μεταξύ τους.

 

Ο Ρόμπερτ Κάρτερ ήταν μόλις 12 ετών όταν δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια και χωρίστηκε από τα οκτώ αδέρφια του. Συνειδητοποιώντας το ψυχολογικό τραύμα που του προκάλεσε, ο 29χρονος σήμερα Κάρτερ αρνήθηκε να αφήσει να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και επέμεινε να επανενωθούν τα τρία αγόρια που φιλοξενούσε ως ανάδοχος τον Δεκέμβριο του 2018 με τις δυο αδερφές τους.   

 

Αφού κατάφερε να σμίξει ξανά την πεντάδα, αποφάσισε λίγο αργότερα να υιοθετήσει τα πέντε παιδιά, ώστε να βεβαιωθεί πως θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν όλα μαζί και για πάντα το ένα στο πλευρό του άλλου. 

 

«Δεν μπορώ καν να περιγράψω τι σημαίνει για μένα. Το γεγονός και μόνο πως είναι μαζί, πως έχουν κάτι που θα τα βοηθήσει να θυμούνται το παρελθόν τους...είναι ωραίο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν μαζί και να δημιουργούν κοινές αναμνήσεις», λέει. 

 

 

 

Χρόνια πριν γίνει ανάδοχος στους Robert, 9, Giovanni, 5, και Kiontae, 4, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις δικές του προκλήσεις ως τρίτος στη σειρά από εννέα παιδιά. 

 

«Ήμουν η πατρική φιγούρα. Ήμουν εκείνος που προσπαθούσε να ταΐσει τα αδέρφια μου και έβγαινε έξω να βρει φαγητό. Όταν πήγαμε σε ανάδοχες οικογένειες, δεν ήξερα που βρίσκονταν και αν τα φρόντιζαν. Αυτό ήταν η πηγή της χρόνιας κατάθλιψής μου, εξηγεί. 

 

 

 

Οι τραυματικές εμπειρίες του ήταν αρκετές για να το οδηγήσουν στην αναζήτηση των αδερφών των αγοριών, της 10χρονης Marionna και της 7χρονης Makayla, και να τους σμίξει όλους μαζί τον Ιούνιο του 2019 μετά από έξι μήνες που ήταν χωριστά. 

 

«Τα αγόρια μου, ποτέ δεν μιλούσαν να τη μαμά τους, ούτε για τον μπαμπά τους, μόνο για τις αδερφές τους, οπότε ήξερα πως έπρεπε να τα καταφέρω», θυμάται ο Κάρτερ, προσθέτοντας πως τα αδέρφια συναντήθηκαν ξανά όλα μαζί στο σχολείο των κοριτσιών. «Κλαίγαμε όλη την ώρα και εκείνη τη στιγμή, λέω "Εντάξει, πρέπει να τα υιοθετήσω και να τα κρατήσω μαζί"». 

 

Στις 3 Ιανουαρίου υποδέχθηκε και τα πέντε παιδιά στο σπίτι του στο Οχάιο. Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου είχε γίνει επισήμως ο πατέρας του, σηματοδοτώντας το τέλος μια εξάμηνης διαδικασίας υιοθεσίας.

 

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν όλοι τους ντυμένοι παρόμοια, φορώντας σύνολα σε μαύρο και κόκκινο. Ο Kiontae Gillan, σύντροφος του Κάρτερ, βρισκόταν επίσης εκεί ενώ συνεχίζει να φροντίζει τα παιδιά και θεωρείται «μπαμπάς» τους, σύμφωνα με τον 29χρονο. 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν χρόνια ο Κάρτερ είχε προσπαθήσει να υιοθετήσει δυο παιδιά, τα οποία ζούσαν μαζί του για ένα χρόνο και δέκα μήνες, αλλά απέτυχε. «Μου ράγισε την καρδιά αλλά έπρεπε να συνεχίσω. Οπότε μέχρι τελευταία στιγμή σκεφτόμουν, "Κι αν γίνει κάτι;". Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος και δεν θέλω να το δείχνω. Όταν έγινε οριστικό, ένιωσα μεγάλη ανακούφιση. Ξύπνησα τόσο ήρεμος την επόμενη μέρα. Καινούργια αρχή για όλους μας». 

 

Έκτοτε, το σπίτι του έχει αποκτήσει «περισσότερη φασαρία από όση έχω συνηθίσει», όπως λέει, ωστόσο δεν θα το άλλαζε με τίποτα. 

 

«Προτιμώ όλο αυτόν τον θόρυβο και να ξέρω πως είναι μαζί παρά να είχα ησυχία και αυτά να είναι χωρισμένα. Αξίζει τον κόπο», λέει ο 29χρονος, σημειώνοντας πως απολαμβάνει να βλέπει κάθε παιδί πώς αναπτύσσει την δική του μοναδική προσωπικότητα. 

 

 

 

Παρόλο που οπωσδήποτε άλλαξε για πάντα την ζωή τους, ο Κάρτερ δεν παραλείπει να παραδεχθεί τον αντίκτυπο που είχαν στη δική του ζωή.

 

«Από τότε που απέκτησα τα παιδιά, δεν πάσχω από κατάθλιψη. Με βοήθησαν και με άλλαξαν με τόσους τρόπους. Προσπαθώ να αντικαθιστώ τις άσχημες αναμνήσεις με όμορφες. Κάθε βράδυ τους μιλάω και τους λέω, "Είμαι ο μπαμπάς σας για πάντα. Ξέρω τι περάσατε και θα είμαι πάντα εδώ για εσάς". Ό,τι κάνω έχει κίνητρο εκείνα, να βεβαιωθώ πως μπορούν να σταθούν στα πόδια τους όταν μεγαλώσουν. Δίνουν σκοπό στη ζωή μου», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr