Ένα ζευγάρι χρησιμοποίησε τον 6χρονο γιο του για την κλοπή ρολογιού αξίας 67.400 λιρών από τα Harrods, με ένα «ταχυδακτυλουργικό» κόλπο.

 

Ο Ίλιε Πάρα και η Μάρτα Πάρα- Μπλοζ, αμφότεροι 33 ετών, αντάλλαξαν το πανάκριβο ελβετικό ρολόι με μια απομίμηση, που είχαν κρύψει στην κουκούλα του μπουφάν του γιου τους, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.

 

Αρχικά το ζευγάρι από τη Ρουμανία πήγε στα Harrods τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξετάσει τον χώρο. Φωτογράφισαν το ρολόι Royal Oak από ροζ χρυσό 18 καρατίων από διάφορες πλευρές.

 

Πέντε ημέρες αργότερα το ζευγάρι επέστρεψε, με τον γιο του. Ζήτησαν να δουν ρολόγια, λέγοντας στην πωλήτρια ότι ήθελαν να αγοράσουν ένα δώρο για τον πατέρα της γυναίκας. Στη συνέχεια της είπαν ότι ήθελαν το συγκεκριμένο ρολόι, αξίας 67.400 λιρών.

 

Αλλά όταν η πωλήτρια γύρισε την πλάτη της, ο άνδρας αντικατέστησε το πανάκριβο ρολόι που δοκίμαζε εκείνη την ώρα, με μια απομίμηση, που είχαν κρύψει στην κουκούλα του μπουφάν που φορούσε το αγόρι. Δεν έφυγαν αμέσως από το υποκατάστημα, αλλά προσποιήθηκαν ότι εξέταζαν κι άλλα ρολόγια, προτού τελικά δηλώσουν στην πωλήτρια ότι ήθελαν να το ξανασκεφτούν.

 

Η πωλήτρια αγνοούσε ότι είχαν αντικαταστήσει το ρολόι, κάτι που διαπίστωσε συνάδελφός της την επόμενη ημέρα, όταν παρατήρησε ότι το καντράν ήταν διαφορετικό και πως δεν είχε σειριακό αριθμό.

 

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρχές για την κλοπή. Έπειτα από μερικές ημέρες η αστυνομία σταμάτησε το ζευγάρι- που έχει παραδεχθεί την κλοπή- στο λιμάνι του Ντόβερ, ενώ σκόπευαν να επιστρέψουν στην κεντρική Ευρώπη. Ο Ίλιε Πάρα φορούσε το ρολόι στο χέρι του. Το ζευγάρι έχει προφυλακιστεί και η ποινή τους αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

 

Με πληροφορίες από Times

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr