Απεργία την Πρωτομαγιά

Τραμπ: Προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές» - Το Twitter έκοψε το tweet του

Τραμπ: Προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές» - Το Twitter έκοψε το tweet του Facebook Twitter
EPA
0

Αιχμές ακόμα και για νοθεία επιχείρησε να αφήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με την ψηφιακή πλατφόρμα να κρύβει την ανάρτηση ως παραπλανητική. 

«Πάμε γερά, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν. Δεν επιτρέπεται να ρίχνουν ψήφους αφού κλείσουν οι κάλπες!». 

 

Το Twitter κάλυψε την ανάρτησή του σημειώνοντας πως «ενα μέρος ή το σύνολο του περιεχόμενου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία.»

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών εμφανίστηκε λίγα λεπτά νωρίτερα ο υποψήφιος των Δημοκρατιών Τζο Μπάιντεν που έκανε τις πρώτες δηλώσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Νιώθουμε καλά για το σημείο που βρισκόμαστε. Είμαστε στον σωστό δρόμο για να κερδίσουμε τις εκλογές. Γνωρίζουμε ότι θα πάρει καιρό λόγο των επιστολικών ψήφων και πρέπει να κάνουμε υπομονή», δήλωσε σε συγκέντρωση των υποστηρικτών του.

«Νιώθουμε καλά, πιστεύουμε ότι ίσως έχουμε κερδίσει και την Αριζόνα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, κερδίζουμε στη Μινεσότα, στην Τζόρτζια και, μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα κερδίσουμε ούτε η Πενσυλβάνια. Δεν είναι δική μου δουλειά, ούτε του Τραμπ να πει ποιος κέρδισε τις εκλογές», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την έκκληση στους ψηφοφόρους του να κάνουν υπομονή.

Η διαδικασία αποδεικνύεται ωστόσο οριακή και χρονοβόρα καθώς πολλά θα κριθούν από τις επιστολικές ψήφους. Μέχρι στιγμής ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 223 εκλέκτορες και ακολουθεί ο Τραμπ με 174. Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για 538 μεγάλους εκλέκτορες, οι οποίοι εκλέγουν πρόεδρο. Για να εκλεγεί ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 270 μεγάλους εκλέκτορες.

Σε κάθε πολιτεία, ο αριθμός των μεγάλων εκλεκτόρων υπολογίζεται αθροιστικά από τον αριθμό των βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων (ανάλογα με τον πληθυσμό της πολιτείας) και τον αριθμό των Γερουσιαστών (δύο για κάθε πολιτεία).

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ