Απεργία την Πρωτομαγιά

Γενοκτονία στη Ρουάντα: Ο Καμπούγκα κέρδισε την έφεση - Θα δικαστεί στην Ολλανδία

Γενοκτονία στη Ρουάντα: Ο Καμπούγκα κέρδισε την έφεση - Θα δικαστεί στην Ολλανδία Facebook Twitter
Ο 85χρονος Φελίσιεν Καμπούγκα είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος για τη γενοκτονία στη Ρουάντα
0

Διεθνές δικαστήριο συμφώνησε να συνεχιστεί η δίκη του Φελίσιεν Καμπούγκα, του νούμερο ένα ύποπτου για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, στην Ολλανδία.

Οι δικηγόροι του 85χρονου Καμπούγκα  είχαν υποστηρίξει ότι η συνέχιση της δίκης του στο δικαστήριο του ΟΗΕ στην Τανζανία θα έθετε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την υγεία του.

Ο Φελίσιεν Καμπούγκα, νούμερο 1 καταζητούμενος για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, συνελήφθη στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο, 26 χρόνια μετά την γενοκτονία.

Ο 84χρονος φυγάς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, ζούσε με ψεύτικο όνομα σε ένα διαμέρισμα στο Asnieres-Sur-Seine, κοντά στο Παρίσι.

Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους υπόπτους που καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα ενώ εναντίον του υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις 26 ετών από τη διεθνή δικαιοσύνη για εγκλήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994.

Ο γαμπρός του συνελήφθη στη Γερμανία το 2007. Από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1994, συνολικά 500.000 ματσέτες εισήχθησαν στη Ρουάντα, στατιστικά μία για κάθε τρεις ενήλικες Χούτου στη χώρα. Ο Καμπούκα ήταν ένας από τους κύριους εισαγωγείς.

Η γενοκτονία της Ρουάντα στοίχισε τη ζωή σε περίπου 850.000 ανθρώπους, κυρίως της φυλής Τούτσι, από τους ομοεθνείς τους που ανήκαν στη φυλή Χούτου, το 1994.

Ο Καμπούγκα είναι ο πιο νούμερο 1 καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα και έχει επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ έναντι 5,6 εκατ. δολ.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ