Η πρώτη ανάρτηση Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο

Η πρώτη ανάρτηση Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο Facebook Twitter
Το πρώτο tweet του Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο (EPA/Αρχείο)
0

Από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Walter Reed, όπου νοσηλεύεται αφού διαγνώστηκε με κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω Twitter.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε χθες στο στρατιωτικό νοσοκομείο «προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών» όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed  κατά τις «προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε, κάτι που υποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της χώρας στον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς.

Στον Τραμπ χορηγήθηκε ήδη ένα πειραματικό φάρμακο για τα ήπια συμπτώματα, στα οποία έχει πλέον προστεθεί και η ρινική συμφόρηση. Από το Οβάλ Γραφείο μεταφέρουν ότι ο πρόεδρος νιώθει κούραση αλλά διατηρεί καλή διάθεση.

Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο Τραμπ είναι ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regenero, σύμφωνα με σημείωμα του γιατρού του Sean P. Conley.

O Αμερικανός πρόεδρος λαμβάνει επίσης βιταμίνη D, ψευδάργυρο, μελατονίνη, ασπιρίνη και φαμοτιδίνη Pepcid.

Χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο 18 δευτερολέπτων στο οποίο ανακοίνωσε όρθιος στους followers του ότι «τα πηγαίνει πολύ καλά», αλλά θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την καταπληκτική υποστήριξη. Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed. Νομίζω ότι τα πηγαίνω πολύ καλά αλλά θα διασφαλίσουμε ότι όλα θα δουλέψουν σωστά. Η πρώτη κυρία είναι πολύ καλά. Οπότε... σας ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

 Θετικός και ο διευθυντής της προεκλογικής του καμπάνιας

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και ο διευθυντής της εκστρατείας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ Στέπιεν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, καθιστώντας τον, το τελευταίο πρόσωπο από τον κλειστό κύκλο του Προέδρου που έχει μολυνθεί με τον Covid-19.

Ο Στέπιεν έλαβε τα αποτελέσματα του τεστ την Παρασκευή το βράδυ και εμφανίζει «συμπτώματα ήπιας γρίπης».

Είχε ταξιδέψει στο Κλίβελαντ με τον Πρόεδρο την Τρίτη για το προεδρικό debate και ήταν μεταξύ μιας ομάδας ανώτερων στελεχών της καμπάνιας Τραμπ που ελέγχθηκαν για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, ήταν ο μόνος από την ομάδα που βρέθηκε θετικός. Τα αποτελέσματα του τεστ του αναπληρωτή διευθυντή εκστρατείας Τζάστιν Κλαρκ ήταν αρνητικά.


Ο Στέπιεν θα εργαστεί από το σπίτι, δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Politico.

Με πληροφορίες του CNN/Politico/NewYorkTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM