Σε 29 ανήλθαν οι παραβάσεις καταστημάτων και 376 για μη χρήση μάσκας σε 90.4811 ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. μες στο σαββατοκύριακο, σε όλη την Ελλάδα. 

 

Οι περιπολίες της αστυνομίας για έλεγχο της τήρησης ωραρίου, αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους καθώς επίσης χρήση μάσκας «εντόπισαν» δεκάδες παραβάτες, στους οποίους επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα. 

 

Το σαββατοκύριακο που πέρασε, στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας κοινής κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μετά τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικές αρχές έκαναν 943 ελέγχους σε τέτοια καταστήματα στην Αθήνα.

 

Συνολικά βεβαιώθηκαν 22 πρόστιμα των 5.000 ευρώ για υπέρβαση ωραρίου, ενώ εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

 

Οι αστυνομικοί προέβησαν επίσης σε 28.885 ελέγχους ατόμων για συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων και βεβαιώθηκαν 44 πρόστιμα των 150 ευρώ.

 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα έγιναν 1.935 έλεγχοι καταστημάτων, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, και βεβαιώθηκαν 21 πρόστιμα των 10.000 ευρώ, εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ επιβλήθηκε και τριήμερη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Τα 9 από αυτά ήταν για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, 6 για υπεράριθμους πελάτες και 6 παραβάσεις κανόνων λειτουργίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr