Κανόνες με τους οποίους θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει την πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμής των iPhones στους ανταγωνιστές της μέσω της υπηρεσίας Apple Pay, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Οι κανονισμοί εκτιμάται ότι θα παρέχουν σε άλλες υπηρεσίες πληρωμών το δικαίωμα πρόσβασης σε υποδομές όπως η τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) που είναι ενσωματωμένη στα smartphones.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ δεν κατονόμασε την Apple, ωστόσο ανέφερε ότι το «πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα σχετίζεται με κατασκευαστές κινητών συσκευών που περιορίζουν την πρόσβαση τρίτων σε ημιαγωγούς με την τεχνολογία NFC. Τα στοιχεία χειρίζονται ασύρματα σήματα που επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν μέσω των smartphones ή των ρολογιών τους στα τερματικά καταστημάτων».

 

Σημειώνεται ότι οι χρήστες iPhone και Apple Watch μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές NFC μόνο μέσω του Apple Pay. Οι τράπεζες και άλλοι ανταγωνιστές δήλωσαν ότι θέλουν την ίδια λειτουργία για τις δικές τους εφαρμογές για iPhones, αλλά η Apple αρνείται την πρόσβαση.

 

Η Apple διευκρίνισε ότι περιορίζει την πρόσβαση στο chip NFC για λόγους ασφαλείας. «Πιστεύουμε ότι η νομοθεσία που υπαγορεύει την τεχνική προσέγγιση μιας εταιρείας για την ασφάλεια υλικού και λογισμικού θα θέσει τελικά τους πελάτες σε κίνδυνο και θα εμποδίσει την καινοτομία», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple. «Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τα οφέλη της υπηρεσίας Apple Pay» κατέληξε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr