Η Βρετανία είναι σε «επικίνδυνο σημείο καμπής», προειδοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε απαγόρευση των αθλημάτων που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους, όριο 15 καλεσμένων στους γάμους (από 30) και επιστροφή στην τηλεργασία.

 

Οι υπάλληλοι γραφείου θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη να βρίσκονται στον χώρο εργασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο και στην εστίαση, όπως και για τους επιβάτες των ταξί. Παράλληλα, διπλασιάζεται στις 200 στερλίνες το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα ή δεν τηρούν τον κανονισμό για τις συναθροίσεις έως 6 ατόμων. Ακόμη, από την Πέμπτη παμπ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ επεκτείνεται και στον χώρο της εστίασης ο «κανόνας των 6».

 

Τα νέα μέτρα περιορισμού πιθανότατα θα παραμείνουν σε ισχύ για έξι μήνες, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. «Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι η καταστροφή μας. Αν δεν ενεργήσουμε τώρα, θέτουμε σε κίνδυνο τους άλλους αλλά και διακινδυνεύουμε το δικό μας μέλλον, με τα πιο δραστικά μέτρα που αναπόφευκτα θα αναγκαστούμε να πάρουμε», συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για επιστροφή στο πλήρες lockdown του Μαρτίου, σημείωσε. «Δεν εκδίδουμε οδηγίες για παραμονή στο σπίτι», πρόσθεσε ο Τζόνσον, τονίζοντας ότι τα σχολεία και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

 

«Αλλά για μία ακόμη φορά ζητάμε από τους υπαλλήλους γραφείου που μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους, να το κάνουν», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr