Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βρετανία -Τζόνσον: Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο καμπής

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βρετανία -Τζόνσον: Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο καμπής Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία είναι σε «επικίνδυνο σημείο καμπής», προειδοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε απαγόρευση των αθλημάτων που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους, όριο 15 καλεσμένων στους γάμους (από 30) και επιστροφή στην τηλεργασία.

Οι υπάλληλοι γραφείου θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη να βρίσκονται στον χώρο εργασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο και στην εστίαση, όπως και για τους επιβάτες των ταξί. Παράλληλα, διπλασιάζεται στις 200 στερλίνες το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα ή δεν τηρούν τον κανονισμό για τις συναθροίσεις έως 6 ατόμων. Ακόμη, από την Πέμπτη παμπ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ επεκτείνεται και στον χώρο της εστίασης ο «κανόνας των 6».

Τα νέα μέτρα περιορισμού πιθανότατα θα παραμείνουν σε ισχύ για έξι μήνες, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. «Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι η καταστροφή μας. Αν δεν ενεργήσουμε τώρα, θέτουμε σε κίνδυνο τους άλλους αλλά και διακινδυνεύουμε το δικό μας μέλλον, με τα πιο δραστικά μέτρα που αναπόφευκτα θα αναγκαστούμε να πάρουμε», συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για επιστροφή στο πλήρες lockdown του Μαρτίου, σημείωσε. «Δεν εκδίδουμε οδηγίες για παραμονή στο σπίτι», πρόσθεσε ο Τζόνσον, τονίζοντας ότι τα σχολεία και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

«Αλλά για μία ακόμη φορά ζητάμε από τους υπαλλήλους γραφείου που μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους, να το κάνουν», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM