Προειδοποίηση ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς Facebook Twitter
Προειδοποίηση ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς (EPA)
0

Η νόσος του covid-19 εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επισημαίνει δε ότι αυτό συμβαίνει λίγους μόλις μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες», είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για τον Covid-19, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης».

Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με Covid-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

 

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

H περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ, Καρίσα Ετιέν προειδοποίησε ωστόσο την Λατινική Αμερική για πρώιμη άρση των μέτρων.

Μιλώντας από την Ουάσινγκτον με άλλους διευθυντές του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, η Ετιέν δήλωσε ότι τα κρούσματα ιού κορωνοϊού στη συνοριακή περιοχή της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα έχουν δεκαπλασιαστεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Τα ποσοστά θανάτου αυξάνονται σε περιοχές του Μεξικού και παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται στον Ισημερινό, την Κόστα Ρίκα και τη Βολιβία.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM