Anadolu: Την Πέμπτη τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας & Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο

Anadolu: Την Πέμπτη τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας & Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο Facebook Twitter
EPA
0

Την Πέμπτη θα γίνουν τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο ΝΑΤΟ, μεταδίδει το Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πηγές από το υπουργείο Άμυνας για αυτές τις πληροφορίες, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει αυτές τις τεχνικές συνομιλίες, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση της Αθήνας.

Οι συζητήσεις αυτές αφορούν τη δημιουργία μηχανισμού στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης και δεν εμπλέκονται με τη μεσολάβηση της Γερμανίας για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αθήνα και Άγκυρα, προς επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, έχει διευκρινίσει ο Στόλτενμπεργκ.

Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο

Λίγη ώρα προτού δημοσιοποιηθούν οι τουρκικές πληροφορίες για τις τεχνικές συνομιλίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε ξανά την Αθήνα ότι δεν θέλει διάλογο και προκάλεσε τη χώρα μας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Λέγοντας "όχι" σε κάθε πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι δεν επιδιώκει τον διπλωματικό διάλογο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ υποστήριξε ότι οι ασκήσεις που κάνει η χώρα του συμβαδίζουν με τους κανόνες του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου προκάλεσε την Αθήνα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να εξηγήσει τη στάση της, αν έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της. «Αν η Ελλάδα είναι σίγουρη και έχει το θάρρος, ας καθίσει στο τραπέζι για να πει ότι έχει δίκιο ενώπιον όλων. Τότε, βέβαια, έχουμε κι εμείς πολλά να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουν χάσει έδαφος τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων), όπως έχουν χάσει και την ψυχολογική υπεροχή. Η Ελλάδα έχει γίνει πιο επιθετική. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και οι χώρες της ΕΕ το έχουν βαρεθεί αυτό, γιατί τους κρατά όμηρο», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου.

«Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να διεκδικεί 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας ζώνης για ένα νησί μόλις 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων; Υπάρχει άλλη χώρα που διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου ενώ τα χωρικά ύδατά της είναι 6 μίλια;», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα και για το μεταναστευτικό. «Πόσοι μετανάστες έχουν πεθάνει εξαιτίας των ενεργειών της Ελλάδας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM