Anadolu: Την Πέμπτη τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας & Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο

Anadolu: Την Πέμπτη τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας & Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο Facebook Twitter
EPA
0

Την Πέμπτη θα γίνουν τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο ΝΑΤΟ, μεταδίδει το Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πηγές από το υπουργείο Άμυνας για αυτές τις πληροφορίες, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει αυτές τις τεχνικές συνομιλίες, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση της Αθήνας.

Οι συζητήσεις αυτές αφορούν τη δημιουργία μηχανισμού στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης και δεν εμπλέκονται με τη μεσολάβηση της Γερμανίας για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αθήνα και Άγκυρα, προς επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, έχει διευκρινίσει ο Στόλτενμπεργκ.

Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο

Λίγη ώρα προτού δημοσιοποιηθούν οι τουρκικές πληροφορίες για τις τεχνικές συνομιλίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε ξανά την Αθήνα ότι δεν θέλει διάλογο και προκάλεσε τη χώρα μας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Λέγοντας "όχι" σε κάθε πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι δεν επιδιώκει τον διπλωματικό διάλογο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ υποστήριξε ότι οι ασκήσεις που κάνει η χώρα του συμβαδίζουν με τους κανόνες του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου προκάλεσε την Αθήνα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να εξηγήσει τη στάση της, αν έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της. «Αν η Ελλάδα είναι σίγουρη και έχει το θάρρος, ας καθίσει στο τραπέζι για να πει ότι έχει δίκιο ενώπιον όλων. Τότε, βέβαια, έχουμε κι εμείς πολλά να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουν χάσει έδαφος τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων), όπως έχουν χάσει και την ψυχολογική υπεροχή. Η Ελλάδα έχει γίνει πιο επιθετική. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και οι χώρες της ΕΕ το έχουν βαρεθεί αυτό, γιατί τους κρατά όμηρο», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου.

«Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να διεκδικεί 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας ζώνης για ένα νησί μόλις 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων; Υπάρχει άλλη χώρα που διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου ενώ τα χωρικά ύδατά της είναι 6 μίλια;», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα και για το μεταναστευτικό. «Πόσοι μετανάστες έχουν πεθάνει εξαιτίας των ενεργειών της Ελλάδας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM