Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 8 ανθρώπους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

 

Στους πέντε επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 20 ετών, ένας καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, ενώ σε δύο επιβλήθηκε επταετής ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν κατονομάστηκε.

 

Σε προγενέστερο στάδιο της δίκης, τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο είχε καταδικάσει πέντε σε θάνατο και άλλους τρεις σε φυλάκιση, κρίνοντας ότι η δολοφονία δεν ήταν προμελετημένη. Ούτε τότε είχε κατονομαστεί κάποιος από τους κατηγορούμενους.

 

Τον Μάιο, η οικογένεια του Κασόγκι είχε δηλώσει ότι συγχωρεί τους δολοφόνους του, ανοίγοντας τον δρόμο για αναστολή της θανατικής ποινής για τους πέντε κατηγορούμενους. Στη Σαουδική Αραβία η συγχώρεση από πλευράς της οικογένειας του θύματος σε τέτοιες υποθέσεις μπορεί να επιτρέψει να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή, σημειώνει το Reuters.

 

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, σφοδρός επικριτής του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου 2018. Οι δολοφόνοι του φέρονται να τον διαμέλισαν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr