Προειδοποίηση εξέδωσε η αστυνομία για επικίνδυνη παρτίδα χαπιών ecstasy σε σχήμα Ντόναλντ Τραμπ, που κατασχέθηκαν στο Μπέντφορνσάιρ.

 

Σύμφωνα με τις αρχές τα χάπια περιέχουν «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα MDMA» και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες.

 

Ένας άντρας, περίπου 30 ετών από το Λούτον συνελήφθη με την υποψία της προμήθειας και διακίνησης των  πορτοκαλί δισκίων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε η αστυνομία του Μπέντφορνσάιρ.

 

«Οι εγκληματίες βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να πουλήσουν τα ναρκωτικά τους και να τα κάνουν πιο ελκυστικά», δήλωσε ο αστυνόμος Ryan Barnes, από την ομάδα διερεύνησης του εγκλήματος.

 

«Τα  ''Donald Trumps'' είναι επικίνδυνα δισκία που περιέχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα MDMA και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες. Εάν δείτε αυτά ή οποιοδήποτε άλλο είδος ναρκωτικού, μην τα πάρετε για τη δική σας ασφάλεια, καθώς ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το τι περιέχουν αυτά τα χάπια» προειδοποίησε ο Ryan Barnes.

 

Η αστυνομία του Μπέντφορνσάιρ είπε ότι η κατανάλωση αυτών των χαπιών θα μπορούσε να προκαλέσει υπερδιέγερση, αποπροσανατολισμό, ψευδαισθήσεις και επιληπτικές κρίσεις.

 

Το 2018, ο οργανισμός δοκιμών για την ασφάλεια των ναρκωτικών The Loop εξέδωσε προειδοποίηση για μια παρτίδα δισκίων σχήματος Τραμπ που βρέθηκαν στο Y Not Festival στο Ντερμπισάιρ.

 

Τα δισκία περιείχαν περισσότερα από 250mg MDMA, πολύ πάνω από τη μέση δόση ενός δισκίου.

 

Η αστυνομία στη Φλόριντα ανακάλυψε επίσης παρόμοια χάπια ecstasy σε σχήμα Τραμπ, αλλά δεν ήταν σαφές εάν τα χάπια κατασκευάστηκαν στο ίδιο μέρος με αυτά που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Επίσης έχουν εντοπιστεί και χάπια MDMA που έχουν σχεδιαστεί να μοιάζουν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Με πληροφορίες του Independent 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr