Η Ιταλία ενέκρινε «γρήγορο τεστ» για κορωνοϊό σε ταξιδιώτες από Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες

Η Ιταλία ενέκρινε «γρήγορο τεστ» για κορωνοϊό σε ταξιδιώτες από Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες Facebook Twitter
0

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού στους πολίτες που φτάνουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα και την Ελλάδα.

Το ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας», υπογράμμισε ο Σπεράντσα.

Τα «γρήγορα τεστ» (η απάντηση, όπως γράφει ο Τύπος, θα δίδεται μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους πολίτες φτάνουν στην Ιταλία από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση Κόντε έχει αποφασίσει την επιβολή προληπτικής καραντίνας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 481 νέα κρούσματα κορωνοϊού και δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM