Mεγάλη έκρηξη στη Βηρυτό - Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

0

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου, το απόγευμα της Τρίτης.

Η σοκαριστική έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 7μ.μ ώρα Ελλάδας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών. Σύμφωνα με το CNN, από το ωστικό κύμα της έκρηξης έχουν προκληθεί ζημιές μέχρι και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων. Η ανταποκρίτρια του France 24 Leila Molana-Allen ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλα είναι «καλυμμένα με αίμα και σπασμένα γυαλιά».

Οι εικόνες και τα βίντεο από το σημείο κατέγραψαν μία τεράστια έκρηξη στο λιμάνι και την σαρωτική καταστροφή. Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και ότι έχουν καταγραφεί πολλές υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

  

Κάμερες τοπικών καναλιών καταγράφουν εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια και ορισμένοι εξ αυτών είναι αιμόφυρτοι. Βιτρίνες πολλών καταστημάτων και τζάμια αναρίθμητων κατοικιών και γραφείων σε μεγάλη ακτίνα, κυριολεκτικά έχουν θρυμματιστεί.

Προς το παρόν άγνωστη παραμένει η αιτία της έκρηξης και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM