Η Άγκυρα επαναφέρει το ζήτημα έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών

Η Άγκυρα επαναφέρει το ζήτημα έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών Facebook Twitter
0

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία φέρεται να ζητά η Άγκυρα.

Το πρωί της Τετάρτης (σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έγινε το αποτυχημένο πραξικόπημα) η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα μέσω ανάρτησής της επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, ζητώντας να εκδοθούν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook τα εξής:

«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Το 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση των «8» απορρίπτοντας τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ